След като парламентът гласува законовата промяна на първо четене, от

...
След като парламентът гласува законовата промяна на първо четене, от
Коментари Харесай

След пореден мощен скандал в парламента: Депутатите отнеха концесията на ”Лукойл” на ”Росенец”

След като Народното събрание гласоподава законовата смяна на първо четене, от Движение за права и свободи предложиха да бъде гласувано и на второ дефинитивно. 

 

Това провокира скандал в зала и последвала отмора, с цел да се ревизира има ли поръчки за промени сред двете четения, а в случай че такива липсват, то можело да се одобри и дефинитивно.

.

Според председателстващата съвещанието Росица Кирилова такива нямало, и законопроектът можел да се гласоподава още през днешния ден дефинитивно. 

 

Това провокира бурна реакция в групата на " Възраждане ", съгласно които жестоко се показвал парламентаризмът. 

 

.

" Превръщате България в подигравка на страна ", сподели Костадин Костадинов. Малко преди този момент стартира второто четене на законопроекта, а депутатите на " Възраждане " се скупчиха към трибуната. 

 

Заради безредиците в зала, депутатите още веднъж прекъснаха краткотрайно работата си. 

 

На второ четене в последна сметка измененията бяха признати със 144 " за ",  52 " срещу " и нито един с  " въздържал се ".

 

Срещу гласуването на второ четене в рамките на същото съвещание застанаха " Възраждане " и Българска социалистическа партия, които упрекнаха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в тъпчене на парламентарната народна власт. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР