След като от ГЕРБ обявиха, че има опозиционни кметове, които

...
След като от ГЕРБ обявиха, че има опозиционни кметове, които
Коментари Харесай

Червени кметове пристават на ГЕРБ

След като от ГЕРБ оповестиха, че има опозиционни кметове, които гравитират към тях, стана ясно и кои ще са номинираните техни градоначалници за нов мандат.

Доверие за нов мандат получават кметовете на София Йорданка Фандъкова, на Бургас Димитър Николов, на Варна Иван Портних, на Пловдив Иван Тотев, на Стара Загора Живко Тодоров, на Велико Търново Даниел Панов и на Благоевград Атанас Камбитов.

Шефът на Националния избирателен щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ има доста кметове отличници и призна, че цени доста напъните им.

От ГЕРБ обаче изрично отхвърлиха да издадат кои кметове на Българска социалистическа партия и други политически сили гравитират към най-голямата партия с вярата да получат поддръжка на локалните избори след 1 година и 3 месеца, заяви в. "24 часа ".

Заподозрените, че са се завъртели от Българска социалистическа партия към Борисов и Цветанов, отхвърлят с тях да е говорено за поддръжка, само че не пестят похвали и благодарности към държавното управление.

Във Великотърновско кметът на Свищов Генчо Генчев е измежду обвинените, че "се е завъртял " към ГЕРБ, само че твърди, че до момента не са водени диалози с него.

Генчев бе определен като самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия. Той не е член на Столетницата, само че нееднократно е бил в центъра на партийни интриги, тъй като не пропуща да благодари на Цветанов и депутатката от дунавския град Станислава Стоянова за ангажираността им при обезпечаване на средства за града и решение на локални проблеми.

"Как ще бъда показан на идващите избори, още не стои на дневен ред, само че не мога да отрека положителното взаимоотношение с депутатите от Великотърновски район и господин Цветанов. Срещам изключителна поддръжка от държавното управление и отрасловите министри. Човек би трябвало да бъде признателен за всичко, което се прави за общината. Помагат ми. Как да кажа нещо неприятно, то ще бъде лицемерие ", сподели Генчев.

Отрича да са го канили да влиза в ГЕРБ. "Аз като политик съм удовлетворен на безусловно всякаква поддръжка, която застане зад моя тил ", добави кметът и напомни, че в Свищов ръководи четиристранна коалиция - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ, гражданско съдружие "Промяна ".

"Това е извънредно комплициран развой, само че мисля, че е доста работещ модел за ръководство на една община. В този интервал на близо 3-годишно ръководство Свищов се разсъни и върви интензивно напред. Не сме имали кавги по политиките, което да е в несъгласие с ползите на нашите съграждани ", акцентира кметът.

Симпатиите си към ръководещите не крие и кметът на Стражица Румен Павлов, който бе определен от Българска социалистическа партия. Дори и от ГЕРБ да го припознаят като добър управленец за изборите през есента на 2019 година обаче, конспирация няма, тъй като сред Българска социалистическа партия и Павлов настъпи гръмък бракоразвод през 2016 година Той приключи участието си при социалистите, с цел да е кмет на всички жители, те пък му желаеха оставката, тъй като предал доверието на партията и изгонил от общината локалния им водач.

Кметът на Сопот Деян Дойнов също може да се яви на идващите избори като претендент на ГЕРБ. Такава мълва върви в подбалканското градче, откакто от 12 април т.г. младият властник е към този момент навън от Българска социалистическа партия. Мотивите бяха, че не спазвал предизборните си обещания и не се отчитал за работата си пред партията.

"Не Българска социалистическа партия ме изключи, аз самичък си подадох молбата за овакантяване, тъй като не са правилни и лоялни към мен ", съобщи Деян Дойнов. Той отхвърли вероятността да се яви на идващия локален избор като номинация на ГЕРБ. Щял да бъде самостоятелен. Нямало да бъде политически бродяга.

Кметът на Сопот обаче не пести похвали към кабинета. "С премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов работим добре. Благодарение на тях Сопот излезе от колапса и към този момент диша умерено. Подал съм ръка на всички политически сили, които мислят за просперитета на общината ", добави Дойнов.

От регионалната организация на Българска социалистическа партия в Пловдив са безапелационни, че ГЕРБ няма да пробие другите им кметове - на общините Асеновград, Брезово и Садово.

Единственият кмет от Българска социалистическа партия във Варненска област е кметът на Провадия Филчо Филев. При него обаче няма късмет да мине в редиците на ръководещата партия, откакто от ГЕРБ подадоха сигнал против него до основния прокурор за нанесени на общината вреди в размер на стотици хиляди левове.

В Ловешка област най-малко към този момент прекосяване от Българска социалистическа партия в ГЕРБ на градоначалници не се обрисува. Най-примамливата управническа позиция е в Троян. Близки до ГЕРБ чули деятели да приказват, че е по-важно да завоюват в Троян, в сравнение с в Ловеч. Само че актуалната кметица Донка Михайлова е с доста мощен актив, безрезервно работи за града и хората я харесват.

"Категорично не считам да променя на Българска социалистическа партия, от която преди този момент бях народен представител ", сподели тя. И посочи: "От медиите разбрах за желанията да бъда "открадната ". Интересно е това, че политическите централи възраждат традициите да се крадат персоналните моми. Добре би било, преди да ни разпределят, първо да ни оказват помощ - локалната власт има потребност от поддръжка ".

"Една година преди изборите политическия "трансферен прозорец " очевидно към този момент е отворен. Последните социологически изследвания са тормозили доста съществено тима на ГЕРБ, което значи няколко неща: 1. Проучванията са правилни 2. ГЕРБ стартират да страдат все по ясно от кадрова мощност 3. Всеядността на ръководещите излиза на напред във времето. Затова хората считат че всички политици са идентични ", разяснява зам.-шефът на Българска социалистическа партия Кирил Добрев пред "24 часа ".

"Искам да осведомявам господин Цветанов, че ние разчитаме извънредно доста на нашите фрагменти и селекцията ни сигурно е по-добра от тази на ГЕРБ. Колкото до нашите кметове... Предполагам, че Цветанов ще облече националната си носия и ще ги кани с питка и мед, друго няма какво да им предложи ", добави Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР