След като определи 1,5 млн. лв. гаранция за жената на

...
След като определи 1,5 млн. лв. гаранция за жената на
Коментари Харесай

Съдът свали мизата – синът на Божков може да излезе на свобода срещу 1 млн. лв.

След като дефинира 1,5 млн. лева гаранция за дамата на Васил Божков, Елена Динева, и същата сума за съдружника му Александър Тумпаров, спецсъдът " смъкна " мизата до 1 млн. лева за свободата на сина му Антон Божков. Той е задържан по обвиняване в пране на пари на незаконната група, ръководена от татко му. Според съда има минимални доказателства, че младият мъж е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Малко по-рано в ареста бе оставена за непрекъснато някогашната секретарка на предприемача Йоанна Чолакова. Тя е с обвиняване в присъединяване в незаконна група. В момента тя е административен шеф в " Левски " и твърди, че не схваща нищо от хазарт. Пред съда сподели, че работата ѝ като секретарка била да провежда офиса и да сервира кафе и вода.

И двете решения не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани.

Миналата седмица втората инстанция анулира гаранцията на дамата Божков и я върна в ареста. Тумпаров внесе парите и остана на независимост.

Божков-младши е следващият непосредствен до предприемача, който попада в ареста. Междувременно татко продължава да е в Обединените арабски емирства, а българската страна чака отговор по настояването си за екстрадиция. В сряда основният прокурор Иван Гешев за следващ път съобщи, че решаването на този въпрос не е в ръцете на прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР