След като обяви, че неговият кабинет е щял да бъде

...
След като обяви, че неговият кабинет е щял да бъде
Коментари Харесай

Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България"

След като разгласи, че неговият кабинет е щял да бъде най-реформаторският, с ДНК на бъдещето, препоръчаният за министър председател и по-късно отдръпнат от " ИТН " Николай Василев избра и разгласи пет от десетките цели, на които щеше да заложи, в случай че беше одобрен на поста.

Приоритетите на Николай Василев са основно стопански и се съдържат в плана му " Модернизирай България " ; 300 целта в 68 страници идеология и платформа.

Защо предложи на публиката единствено петте най-главни, Николай Василев аргументира с това, че въпреки всичко схваща най-вече от икономическа политика.

Започна с понижаване на налозите за всички:
плоският налог пада с 1% - до 9%, единна Данък добавена стойност ставка от 18%, с едно изключение - за интернационалния туризъм, при който ставката пада на 5%. налог върху приходите от банкови лихви - 0% (доходи от лихви, добити от локални физически лица от банкови сметки се таксуват с финален налог от 8% (чл. 38, алинея 13 и член 46, алинея 4 от ЗДДФЛ).
Николай Василев продължи с бюджета , където залага на уравновесен финансов проект на страната - без недостиг, и понижаване на дълговото задължение.

Два целта на Василев ще обединим в един: увеличение на приходите:
мощно повишаване на заплатите на медици, учители, университетските преподаватели; нарастване на пенсиите с 35%, само че по нов метод. Не сподели по какъв начин, само че съгласно него разковничето е в икономическия напредък.
Прозрачност на публичните поръчки и битка с прането на мръсни пари. Василев се похвали, че има ясна визия и ноу-хау по какъв начин да стане това.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР