След като облекчиха мерките в София и отпадна вечерния час

...
След като облекчиха мерките в София и отпадна вечерния час
Коментари Харесай

Емил Коларов: Местните РЗИ-та издават заповеди от днес за утре 

След като облекчиха ограниченията в София и отпадна вечерния час за заведенията, потърсихме ръководителя на Съюза на заведенията в България Емил Коларов, с цел да ни каже какви са настроенията измежду сектора в този момент и каква е обстановката.

Пред Sofia24.bg Коларов съобщи, че обстановката е такава, че от сектора чакат да отпадне и ограничаването 50% претовареност от потенциала на заведенията. " Реално се видя, че няма никакъв резултат от тази заповед и особено последната такава, която е безусловно несъответстваща и дискриминационна. Тя е непотребна и не доведо до безусловно нищо, с изключение на да нагнети и всее напрежение в сектора ", разяснява Коларов.

Той посочи, че сега на напред във времето излизат други много серозни проблеми. " Не може да си платим електрическата енергия, газта, всичко е поскъпнало три, четири пъти. Цените на фактурите, които ни идват са фрапиращи. От един месец започнаха инспекции на всички компании, които бяха кандидатствали по първата стратегия за обезщетения за подкрепяне с оборотния капитал. Което е обикновено, в случай че е направено по естествен метод. Те обаче започнаха да търсят обороти, които никой не е споделил, че не би трябвало да влизат в считания интервал тогава, приказваме най-много за доставките. Те излизат под презумпцията, че доставките не са били лимитирани, което значи, че референтният оборот от доставки за този интервал, който се взима не би трябвало да е включен.

Става въпрос за цялата страната. Никой не го беше споделил това тогава. И в този момент след тези инспекции, като се откриват разликите, би трябвало да се връщат пари с лихви. От една страна виновността е наша, тъй като сме позволили да аплайваме по този метод. Трябва да се връщат пари с лихви за една година, което не е обикновено ", сподели Коларов.

Според него повишаването на продуктите води и до мъчно калкулиране на съответно меню. " Реално всяка седмица би трябвало да се трансформира менюто, с цел да не работим на загуба ", изясни той.

Председателят на Съюза на заведенията в България заяви, че са им изпратили една заповед от Шумен от 9-ти февруати за ограничение на работното време, която е влезнала в действие от 10-ти. " Бяха споделили, че ще оповестяват 5 дни по-рано, в случай че се постановат нови ограничения, само че ето виждаме, че заповедите излизат от през днешния ден за на следващия ден. Наблюдаваме, че всички локални РЗИ-та си вършат каквото си желаят, няма никаква предвидимост. Ние не може да знаем на следващия ден някой си в какво настоение ще се разсъни ", коментирта още пред медията ни Емил Коларов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР