След като няколко години големите вериги хипермакрети не бяха активни

...
След като няколко години големите вериги хипермакрети не бяха активни
Коментари Харесай

Нова инвестиция за 20 млн. лв. във Велико Търново

След като няколко години огромните вериги хипермакрети не бяха дейни в вложенията си в нови обекти, през 2018-а ще бъде построен един от най-големите магазини. Той е на компанията Kaufland. Местоположението е Велико Търново, а вложението е на стойност 20 млн. лева В цената е включена и цената на имота и облагородяването му. Първа копка ще бъде направена през лятото на настоящата година, а магазинът ще бъде пуснат в употреба през февруари 2019 година Това е първият хипермаркет от веригата в града.

Върху имота от 18.9 декара, който се намира на основния път сред София и Варна, има незавършена постройка, в която е трябвало да се обитава хирургическият блок на болничното заведение във Велико Търново. „ Придобитият терен не беше в положително положение. На него се беше образувало тресавище, имаше огромен размер запуснати площи и неподдържана растителност, както и недостроена постройка. Предприехме всички нужни дейности за облагородяване и теренът към този момент е подготвен за строителство ", разясниха за „ Капитал” от сдружението.

Новият хипермаркет, който е и първи от веригата в града, ще е със застроена повърхност от 6000 кв.м., а комерсиалната повърхност – близо 3000 кв.м. Ще има 250 паркоместа. Инвеститорите декларират, че обектът ще бъде построен по най-новите стандарти за екологично и енергийноефективно строителство. Хипермаркетът ще разполага с комбинирано отопление и изстудяване, енергийноефективна хладилна апаратура и последно потомство LED осветяване, показват от веригата. Коридорите ще бъдат по-широки, а рафтовете – по-ниски. Очаква се да бъдат разкрити 150 работни места.

Това не е единственият магазин, който Kaufland ще построи през настоящата година. Нов пети магазин се чака да има и във Варна на ул. „ Девня” в квартал „ Одесос”. Началото на градежа ще стартира напролет на 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР