След като новината за преминаване на български граждани с лични

...
След като новината за преминаване на български граждани с лични
Коментари Харесай

Ако пътувате до Турция с лична карта

След като новината за прекосяване на български жители с персонални карти през границата с Турция се появи в медиите, незабавно бяха изчерпани местата за рейса от Варна до Одрин, който ще отпътува идната събота за извършване на покупки. Все още има места за екскурзиите през септември. Това заяви за Радио Варна туристическият сътрудник Детелина Константинова. Цената на еднодневната екскурзия е 45 лв. със застраховката. Необходимо е обаче да се запасите с самообладание по границите:

„ Много се чака по границите – от време на време един час, различен път 3-4 часа. След като вкараха персоналните карти, чакаме още по-голям напор. ”

Вече може да се минава с персонална карта в Турция, сподели Константинова. Тя посочи, че на границата при влизане получавате форма за прекосяване, на която се слага щемпел, и би трябвало да се пази, тъй като на излизане от Турция се поставя втори щемпел. „ Ако го изгубят, може да им създадат проблем от турска страна. ” Тя предлага на хората, които имат паспорти, да си ги носят и да минават с тях през границата за по-голямо улеснение.

Позволено е по един куфар или сак на човек в багажното поделение, а в салона на рейса се позволява ръчен багаж.

Една турска лира е 11 стотинки, което ще рече, че 100 турски лири са 11 лв.. В Одрин може да се обменят пари в центъра на града, само че за предпочитане е да си носите кеш от България.

До синия пазар има аптека, където цените са доста преференциални. Нужно е да се показа рецепта за медикаментите, които се продават по лекарско наставление, прецизира Детелина Константинова.

Търговците в Одрин приказват български език. „ Учат и български и гръцки език, с цел да обслужват клиентите. ”

За екскурзия през септември съумя да се запише Румяна Йорданова. Тя знае за опцията да мине границата с Турция единствено с персонална карта, само че ще пътува със задграничния си паспорт.

„ Само за медикаменти да отидеш, отново си коства, примерно перилните препарати, облеклата, обувките, всичко... Тук цените са убийствени и по тази причина хората вървят в Турция с риск да чакат три-четири часа на границата. Ако е за отмора, не бих отишла в Одрин за един ден. ”/БНР
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР