След като не могат да използват базата на любимия си

...
След като не могат да използват базата на любимия си
Коментари Харесай

Феновете на Спартак блокираха площада пред Община Варна


След като не могат да употребяват базата на обичания си Спартак повече от 7 години, почитателите взеха решение да провеждат футболен мач пред Община Варна, като в мача вземат участие деца от детско-юношеската школа на спартаклии, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморската ни столица.

Феновете на Спартак измислиха новаторска разновидност на митинг. Те проведоха футболен мач на площада пред общината. Това е самобитен митинг против кмета на града, защото последователите желаят парцелите на клуба да станат още веднъж общинска благосъстоятелност и по този начин Спартак да бъде избавен, съобщи Стефан Калименов.

Липсата на публична позиция на общинските лица по проблема "Спартак" към този момент ядосва тифозите и те започнаха крайни дейности. Както е известно, почитателите на Спартак от няколко месеца водят борба за връщане на парцелите на клуба като общинска благосъстоятелност. Въпреки извършените диалози с общински шефове обаче, въпросът „ Спартак “ по този начин и не е обсъждан още на сесия на Общински съвет, нито пък е излязла обществена позиция на градската администрация.

Докато се чака развиване на локална почва по мъчителната тематика за едно по-добро бъдеще на близо 100-годишен клуб с обичаи и триумфи в родния футбол, социална поддръжка на последователите на Спартак оказаха едни от най-големите имена във футбола и спорта на България – Димитър Пенев, Иван Вуцов, Стефан Грозданов, Красимир Зафиров, Анатоли Нанков, Тодор Стойков и други.

Ръководството на ФК Спартак 1918, Общо събрание на колегиите ЖСК-Спартак, други институции и културтрегери също оповестиха, че поддържат ултрасите. Огромен образец за това е настоящата от няколко години порочна скица за прекачване на парцелите на футболен клуб Спартак от общински в частни ръце. Тази скица, обслужваща корпоративните и искрено хищнически ползи на малко на брой, жестоко ощетява цялата варненска общност. Най-големите пострадали обаче са младежите на нашия град. Много от тях са лишени от условия да практикуват обичаните си спортове – футбол, баскетбол, волейбол, а още повече – от опцията да се научат на обич и преданост към избрана идея, а точно тази на един емблематичен за града ни състезателен клуб. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР