След като НАТО нарече Москва „най-голямата пряка заплаха” за западната

...
След като НАТО нарече Москва „най-голямата пряка заплаха” за западната
Коментари Харесай

Путин пусна Финландия и Швеция в НАТО

След като НАТО назова Москва „ най-голямата директна заплаха” за западната сигурност, Русия продължава офанзивата в Източна Украйна. Украинските управляващи се пробват да изтеглят цивилните от Лисичанск, който е център на съветските офанзиви.

По данни от Киев близо 15 000 души остават подложени на безсърдечен обстрел. Областните управи на Николаев и Кривой рог оповестиха за сринати цивилни здания и жертви измежду мирното население след бомбардировки.

На този декор, президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че не било проблем, в случай че Финландия и Швеция влязат в НАТО, само че Русия щяла да отговори симетрично при разполагане на военни контингенти и инфраструктура.

Путин добави, че не е изключено да се появи напрежение в връзките на Москва с Хелзинки и Стокхолм поради участието в Алианса.

„ По отношение на Финландия и Швеция, ние нямаме проблеми с тях, каквито, за жалост, имаме с Украйна. С тях нямаме териториални разногласия. Няма нищо, което може да ни тормози във връзка с това Финландия и Швеция да станат членове на НАТО. Щом желаят, апелирам, дано го създадат. Но те би трябвало ясно да схванат, че не са се сблъсквали с никакви закани преди този момент. Сега, в случай че НАТО-вските войски и инфраструктура бъдат ситуирани, ние ще бъдем принудени да отговорим по същия метод и да създадем същите закани за териториите, от които се основават закани против нас. Очевидно е. Какво, не го ли схващат? Всичко вървеше добре сред нас, само че в този момент ще има напрежение, сигурно ще има”, съобщи Путин.

Руският водач осъди " имперските упоритости " на НАТО, която съгласно него се пробва да затвърди хегемонията си посредством украинския спор.

" Призивите към Украйна да продължава боевете и да отхвърля да договаря единствено удостоверяват догатката ни, че Украйна и богатството на украинския народ не са цел за Запада и за НАТО, а са средство за тях за отбраняване на личните ползи ", съобщи президентът.

Водещите страни в НАТО желаят да затвърдят хегемонията и имперските си упоритости. Северноатлантическият алианс, и на първо място Съединени американски щати, от дълго време имат нужда от външен зложелател, към който биха могли да обединят съдружниците си, сподели Путин. Иран не беше подобаващ за тази цел. Дадохме им този късмет - да съберат всички край себе си, означи иронично Путин.

Руският държавен глава иронизира и ръководителите от Г-7, които тези дни се пошегуваха с демонстрирания от него мъжкарски имидж. При откриването на срещата на Г-7 в Германия в неделя английският министър председател Борис Джонсън попита дали да останат със саката си или да ги смъкват, с цел да покажат " плочки ". Трябва да покажем, че сме по-силни от Путин, съобщи той, а канадския министър председател Джъстин Трюдо означи: " Ще получим право на демонстративна езда голи до кръста ", имайки поради прословутата фотосесия на Путин от 2009 година

Не знам дали те желаеха да се съблекат до кръста или по-надолу, само че при всички положения гледката би била отблъскваща, сподели Путин с подигравка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР