След като наскоро постигна съдебно споразумение с баба си Присила

...
След като наскоро постигна съдебно споразумение с баба си Присила
Коментари Харесай

Райли Киоу, господарката на Грейсленд

След като неотдавна реализира правосъдно съглашение с баба си Присила Пресли, Райли Киоу, първородната внучка на великия Елвис, стана единственият настойник на Грейсленд – фамозното имение на именития реализатор в Мемфис. Тя също по този начин наследи еднолично и фамилните дялове в компанията Elvis Presley Enterprises, които все още на гибелта на Краля на рока костват единствено 5 милиона, а през днешния ден – към 500 милиона $.За Присила, единствената публична брачна половинка на Елвис, останаха сумата от 1 млн. $, правото да бъде заровена в Грейсленд и… един филм – „ Присила “ на София Копола с премиера на тазгодишния Венециански кино фестивал.Макар да завоюва Грейсленд и милионите на Елвис, Райли Киоу добре познава и скръбния усет на загубата – през 2020 година 28-годишният ѝ брат Бенджамин се самоубива, а през януари 2023 година майка ѝ Лиса Мари Пресли умира на 54-годишна възраст вследствие сърдечен арест, резултат от интервенция за намаляване. Споровете към наследството пък слагат под въпрос връзката ѝ с баба ѝ Присила, макар че сама признава, че връзките им по този начин или другояче в никакъв случай не са били изключително щастливи.  Съдбата обаче въпреки всичко се реваншира на Райли – през 2022 година двамата със брачна половинка ѝ, австралийският каскадьор и артист Бен Смит-Петерсен, стават родители на момиченце на име Тупело, родено от сурогатна майка. Освен това сериалът Daisy Jones&The Six, в който Киоу извършва една от основните функции, получи 5 номинации за премиите Emmy. Да не забравяме и развръзката с Голямото завещание.Единственото, което тя желае сега, е спокоен живот за себе си и фамилията си, да е покрай доведените си сестри близначки, за които особено задели няколко милиона от наследството на Елвис, и да прави нещата, които обича.

Да се криеш в Грейсленд 34-годишната през днешния ден Райли Киоу е родена 12 години след гибелта на именития си дядо. Като дете обичала да върви с родителите си и брат си Бенджамин в Грейсленд за Деня на благодарността. Прекарвали там към седмица, като денем живеели единствено на втория етаж, където не се допускали туристи. Вечер, когато всички гости напускали имението, те „ изпълзявали “ от скривалището си и към този момент можели да вилнеят на мира из фамозния мемфиски дом на звездата. Райли си спомня времето, когато готвачите на Елвис към момента били живи и приготвяли за цялото семейство обичаната на Краля класическа южняшка вечеря – царевичен самун, пържено пиле, бананов пудинг.  Пълното ѝ рождено име е Даниел Райли Киоу, само че сама избира да пренебрегва първата част. Появява се на корица на списание още когато е преди малко родено бебе с биберон в уста и е в ръцете на майка си – списанието е People и върху фотографията с огромни букви написа: Първото внуче на Елвис – ето я и нея! Семейството ѝ получава 300 хиляди $ за извънредния кадър.От този миг насетне животът ѝ е на показ пред очите на целия свят. Дори не може да отговори на въпроса по какъв начин е привикнала с това, тъй като просто не познава различен метод на живот. Режисьорът Баз Лурман (направил кино лентата „ Елвис “ с Остин Бътлър в основната роля) споделя, че Америка има две кралски фамилии – Кенеди и Пресли. „ И двете са „ женени за бедствия “ – прибавя той, цитирайки „ Ромео и Жулиета “ на Уилям Шекспир.

Момичето, което по този начин и не приключи гимназия Родителите на Райли – Лиса Мари Пресли и музикантът Дани Киоу – се срещат в Църквата на сциентолозите в Ел Ей, към която Лиса Мари и майка ѝ Присила се причисляват след гибелта на Елвис и която дефинитивно напущат чак през 2014 г.Единствената щерка на Краля години наред даже живее в църквата. От своя страна Дани Киоу, въпреки да не е сциентолог, също се увлича по всевъзможни духовни практики и учения. Така до момента в който другите деца си играят с кукли и кубчета, Райли разучава карти Таро. И в случай че на другите родителите им четат приказки, нея я „ забавляват “ с литература на метафизични тематики. На учебно заведение върви от дъжд на вятър според от настроението и проектите на родителите си. Така и в никакъв случай не приключва гимназия.„ Цялото ми детство беше доста рисково – споделя внучката на Елвис. – Осъзнавам, че видяно извън, като че ли съм живяла в някаква полуда, само че за мен това си бяха моят живот и моето семейство. “  Част от тази полуда е и Майкъл Джексън, поради който Лиса Мари се развежда с бащата на Райли. Когато през 1994 година гръмва новината, че Джексън и дъщерята на Елвис Пресли подписват брак, всички са уверени, че това е просто пиар номер, целящ най-много да почисти имиджа на Краля на поп музиката от скандалното обвиняване в полово принуждение, отправено му от 13-годишно момче.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР