След като Народното събрание не избра издигнатия от ГЕРБ-СДС за

...
След като Народното събрание не избра издигнатия от ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

Кой ще е кандидатът за премиер с втория мандат

След като Народното събрание не избра издигнатия от ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски, идващият мандат ще бъде връчен на втората по величина парламентарна група, която е " Продължаваме промяната ".

От Политическа партия показаха подготвеност дружно с " Демократична България " да сформират държавно управление с втория мандат с ясни цели и гаранции. Затова и през днешния ден започнаха догатките кой ще бъде идващият номиниран за министър председател.

По информация на  " Продължаваме Промяната " ще номинира за министър-председател някогашния учебен министър Николай Денков. 

Очаква се номинацията му да бъде оповестена на конференция през днешния ден следобяд.

По-рано днес председателят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява следното:

Логично е претендентът за министър председател да съставлява и да бъде излъчен от мандатоносителя – „ Продължаваме Промяната “. За мен е разумно и водачите да останем настрана от състава на кабинета, заяви Иванов, разяснявайки опцията за сформиране на постоянно държавно управление с втория мандат, съобщи Българска телеграфна агенция.

А Надежда Йорданова от парламентарната група на „ Демократична България “ отхвърли

да е обсъждана опцията тя да е кандидат-премиер с втория мандат. Премиерът ще бъде посочен от „ Продължаваме Промяната “, съобщи тя в отговор на журналистически въпрос в Народното събрание.

Вчера Народното събрание не избра издигнатия от ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски, а дебатите в пленарната зала продължиха към три часа. В поддръжка на номинацията на Габровски гласоподаваха 113 депутати - от ГЕРБ-СДС (67), Движение за права и свободи (35) и „ Български напредък “ (11). „ Против “ гласоподаваха 125 народни представители - от „ Продължаваме Промяната “ (53), „ Възраждане “ (27), „ Българска социалистическа партия за България “ (24), „ Демократична България “ (20), както и един нечленуващ в парламентарна група. „ Въздържал се “ нямаше, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР