След като началото на клубния сезон в България беше дадено

...
След като началото на клубния сезон в България беше дадено
Коментари Харесай

Време е за сезон 2023/24 в Националната волейболна лига при мъжете

След като началото на клубния сезон в България беше обещано през миналия уикенд с, пристигна време и за остаряла на сезон 2023/2024 в родното мъжко състезание.

Берое 2016, Дея Спорт, Добруджа 07, Левски София, Марек Дупница, Монтана Волей, Нефтохимик 2010 Бургас, Пирин Разлог, Раковски 1964, Хебър Пазарджик, ЦСКА София и Черно море Баск са подготвени за нов завладяващ сезон, а жребият, дефинира забавни борби още в откриващия кръг на шампионата, който ще бъде подложен довечера с първите четири срещи:

Марек Дупница - Левски София, Раковския 1964 - Дея Спорт Бургас, Нефтохимик 2010 Бургас - Пирин Разлог, Берое 2016 - Хебър Пазарджик са конфликтите, с които ще бъде сложено началото на борбата в шампионата през новата акция.

След извънредно оспорвания минал сезон, в този момент почитателите чакат с неспокойствие старта мачовете в Националната волейболна лига (НВЛ), която през актуалната акция ще ни предложи 22 кръга в постоянния сезон преди да пристъпим към плейофите.

Двубоите са разпределени в есенен и пролетен полусезон, като оригиналност е, че през тази година няма да има пауза, която да продължава над един месец, защото последните мачове от есенния полусезон ще се състоят в уикенда на 29-30 декември.

След привършване на дуелите от пролетния полусезон ще преминем към етапа на плейофите, където има смяна на формата. В продължение на доста години полуфиналите и финалът се играеха до 3 победи от 5 мача като в границите на 24 часа се изиграваха по 2 срещи в град.

" Запазваме системата до 3 победи от 5 срещи, само че към този момент ще се играе по един дуел през 72 часа с замяна семействата след всяка среща. По този метод ще могат играчите да се възстановят доста по-добре, интригата да се ускори, а равнището на игра да бъде още веднъж високо. В досегашния формат постоянно имаше отмалялост след първите дуели и това се виждаше незабавно във вторите срещи. Продължителността на шампионата ще бъде до 15 май, а не както до момента до края на месец април ", разясни Живко Желев, ръководител на НВЛ.

През сегашния сезон пък.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР