След като на 12 септември Apple представи новите си iPhone

...
След като на 12 септември Apple представи новите си iPhone
Коментари Харесай

Вижте колко дни работа са необходими за покупка на iPhone Xs

След като на 12 септември Apple показа новите си iPhone смарт телефони, наред с нововъведенията в тях, едно от най-коментираните неща си остава високата цена
Попаднахме на забавно изследване за iPhone на компанията Picodi. To демонстрира какъв брой дни на процедура би трябвало да работи средностатистическия човек, с цел да може да си купи мечтаните устройства.

Аналитичният отдел на изследва, какъв брой дни би трябвало да работи човек, с цел да се снабди със заветното изобретение в България и някои други страни. Статистиката се основава на публични данни. За междинната работна заплата във всяка страна от изследването и на към този момент оповестените цени на смарт телефоните iPhone Xs с памет 64 GB.

Може да се допусна, че най-адекватно съответствие сред цени и заплати би трябвало да се следи в Съединени американски щати. Ценовата политика се образува най-много в тази страна и за нейните поданици. Въпреки това се оказва, че новият смарт телефон на „ Apple “ е най-достъпен за жителите на развитите страни в Европа и на ОАЕ.



Така да вземем за пример, с цел да си купи новия iPhone Xs в Швейцария, човек би трябвало да работи 5,1 дни. А в Люксембург – съвсем 7 дни. В Норвегия и Дания – малко над 7 дни. На челните места в класацията се подреждат и Обединените арабски емирства. Там извоюваните за 7,6 дни пари са изцяло задоволителни за пазаруването на последното потомство смарт телефон. В Съединени американски щати човек би трябвало да се труди старателно 8,4 дни, с цел да си разреши устройството.
Вече е известно, че в България iPhone Xs с памет 64 GB ще коства 2329 лева Като се вземе поради междинната работна заплата в страната (чисто 873 лева по данни на Национален статистически институт за II тримесечие на 2018 г.), на българите ще са нужни 56 цялостни работни дни с цел да съберат парите за такава покупка
Това е един от най-високите индикатори в Европейския съюз. В другите страни от Източна Европа са нужни от 32 до 41 дни работа, с цел да си купите устройството от формалните магазини на „ Apple “ в Румъния, Унгария, Полша, Чехия и Словакия.

Повечето страни от еврозоната се подреждат в средата на класацията. В Австрия, Германия, Финландия и Франция са нужни към 10,5 дни труд. В Гърция и Португалия – към 27. Доста по-осезаеми са разноските за iPhone Xs в Мексико, Китай, Аржентина и Индия. Там хората би трябвало да работят приблизително от 50 до 60 „ трудодни “. Предпоследното място в рейтинга заема Пакистан (88,6 дни). Абсолютният антирекорд принадлежи на Филипините – 156 работни дни за един айфон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР