След като Moderna вече обяви старт на тестове на ,

...
След като Moderna вече обяви старт на тестове на ,
Коментари Харесай

И Pfizer започна тестове на ваксина срещу коронавирус за деца

След като Moderna към този момент разгласи старт на проби на, американският фармацевтичен колос Pfizer и немският му сътрудник BioNTech също оповестиха, че са почнали да тестват своя ваксина против ковид при деца под 12 години. Намеренията на консорциума е да разшири имунизацията измежду тази възрастова група до началото на 2022 година, съобщи БГНЕС.
Първите доброволци в ранния стадий на изследването получиха първите си инжекции на 25 март, сподели представителят на Pfizer Шарън Кастило.
 „ Дейли телеграф “: От август на Острова стартира имунизация на деца „ Дейли телеграф “: От август на Острова стартира имунизация на деца
Вестник „ Дейли телеграф “ написа, че през август ще стартира имунизиране и на децата във Англия, съгласно прелиминарен п...
Ваксината на Pfizer/BioNTech е позволена от американските регулатори в края на декември за хора на възраст над 16 години. По данни на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати до през вчерашния ден са били приложени близо 66 милиона дози от имунизацията.
Все още няма ваксина, целесъобразна за по-малки деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР