След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините

...
След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините
Коментари Харесай

Николай Ангов, ПП: Общините мистериозно намериха пари за улично осветление

След като министърът на финансите Асен Василев съобщи, че общините ще бъдат проверявани за разноските, общините мистериозно откриха пари за улично осветяване и мисля, че съвсем на всички места прекратиха режимите на тока. Така че, може би се тормозят от инспекции.

Това разяснява в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Николай Ангов, народен представител от " Продължаваме промяната " и член на енергийната комисия в Народното събрание.

По думите му, саботажът е по-добрия вид за казуса, другият вид е просто да ръководят некадърно.

Аз разпитах общини за ръководството на средствата им - при множеството има някакви запаси, които задържат, надлежно те имат и механизъм, при който стимулирано желаят от министъра на финансите да бъде провиснал спомагателен трансфер на средства.

Ангов изясни, че Оряхово и Созопол са единствените две общини, поискали подобен спомагателен трансфер на средства и те се ръководят от представители на ГЕРБ.

Според депутата, въвеждането на режим на уличното осветяване изрично е пиар акция.

Както видяхте, след оповестените инспекции от АДФИ, всички включиха осветлението, добави Ангов.

Ако кметовете са изчерпали бюджета си и не могат да си платят сметките за януари, това в действителност приказва за едно неприятно ръководство, счита депутатът.

Очакваме смяна в разпоредбите за търговия на сила. Когато се подписа едногодишен, двугодишен контракт с закрепена цена, той би трябвало да е задължаващ за двете страни. Ние търсим механизъм, по който да създадем това - да задължим търговците. Ние имаме лостовете да създадем по този начин, че държавен снабдител да доставя на пазарен принцип. Засега това е догадка, изясни Ангов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР