След като миналия понеделник общинската администрация в Пловдив пропусна възможността

...
След като миналия понеделник общинската администрация в Пловдив пропусна възможността
Коментари Харесай

БСП пресметна колко е струвал на държавата последният мандат на варненския кмет Иван Портних

След като предишния понеделник общинската администрация в Пловдив пропусна опцията да попречи за скритата приватизация на Пловдивския панаир, през днешния ден парламентарната група на Българска социалистическа партия даде брифинг, на който обществено пресметна вредите за страната, нанесени от кметовете на Варна Иван Портних и на Пловдив Здравко Димитров.

Според ръководителя на групата ЛБорислав Гуцанов единствено от проблема с Пловдивския панаир, страната е ощетена с 60 млн. лева Той напомни, че Варна е купила така наречен Дупка в центъра на града (паркинг с размер под 3 дка, благосъстоятелност на предприемача Георги Гергов) за 43,2 млн. лева предоставени от страната. След това за още 16 млн. лева е платен и частен терен, част от прословутата Дупка.

 С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена) С общителното подпомагане на ГЕРБ Георги Гергов получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир (допълнена)

" 60 милиона - по какъв начин ви се костват, попита Борислав Гуцанов по време на дадения брифинг в Народното събрание. И в Манхата няма такава цена на квадратен метър, това несъмнено е най-скъпото златно кътче където и да било по света ", сподели още Гуцанов.

След това от парламентарната група на левицата припомниха, че през 2016 година второто държавно управление на ГЕРБ трансферира безплатно на общините Пловдив и Варна собствеността върху притежаваните от страната 49% от капитала на " Международен панаир Пловдив. Според Гуцанов това е била първата стъпка към рализацията на проекта за преодоляването на панаира от Георги Гергов.

Гуцанов напомни и склучая с удълбочаването на варненскто пристанище на стойност 430 млн. лева, което сега не може да завърши, поради несвършена работа от кмета на Варна Иван Портних. " Основните две аргументи за това са, че не е изчислено, когато е почнал удълбочаването на канала, може ли да бъде укрепен Аспаруховият мост и второ - тръбата (канализационния колектор по дъното на Варненското езеро, бел. ред.),, която господин Портних в родължение към този момент на пет години не може да поправи. " Нека прокуратурата да вземе ограничения и да откри кой, по кое време и по какъв начин правил тази тръба и той да понесе своята отговорност. Но може ли един кмет повече от един мандат да не може да реши този въпрос -,с мръсната канализация която минава по дъното на езерото и това да стопира инвестиция от 430 млн. лвн. да свърши своята работа, попита Гуцанов. Ако това не е закононарушение, то не знам по какъв начин да го нарека.

 " Продължаваме промяната - Демократична България " ще сезира прокуратурата за Пловдивския панаир

Накрая Борислав Гуцанов заяви, че Българска социалистическа партия е сезирала Европейската прокуратура по проблема с рибарското пристанище " Карантината " във Варна. " За неговото изграждане бяха изхарчени 8,5 млн. евро, а сега освен, че в него не може да влезе нито яхта, нито риболовен кораб, а даже можеш пешком да преминеш от единия завършек на входа на пристанището до другия по този начин, както Христос е ходил по водата ".

В този случай Борислав Гуцанов имаше поради неприятното обмисляне на пристанището, станало причина за затлачването на входа му с пясък, което на процедура го прави неизползваемо. " Тези 8,5 млн. евро, от които 70% са европейски пари, също се пишат на сметката на господин Портниех ", сподели ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР