След като миналата седмица нашата медия съобщи за грандиозна далавера

...
След като миналата седмица нашата медия съобщи за грандиозна далавера
Коментари Харесай

Транспортният зам.-министър Георги Григоров харизал 30 млн. лв. народна пара̀ на борческа групировка. Шефът на парламента ли го спаси от уволнение?

След като предходната седмица нашата медия заяви за грандиозна спекулация на стойност 30 млн. лева, отпуснати без търг и конкурс на боса на борческата формация 777 за ремонт на остарели соц. вагони на цената на нови (качествени и немски), “изработена ” с подписа на актуалният зам.-министър на превоза Георги Григоров, министър председателят Денков е поискал незабавно той да напусне поста си единствено ден след назначението му. Върху министър-председателя обаче е оказан напън. И подсъдният остава към този момент. От кого ли е избавен, се пита в задачата?

 

Припомняме, че скандалната спекулация с ремонта на вагоните, както и още една – поръчка за защита на вагоните, още веднъж за същите пари – 30 милиона лв., още веднъж без конкурс, дадена макар съществуването на особено лично звено за сигурност на железниците, се разиграва през коронавирусната 2020 година Тогава въпросният Григори Григоров е ръководител на Съвета на шефовете на БДЖ.

 

Георги Григоров е назначен на върха в БДЖ от тогавашния министър на превоза и сегашен ръководител на Народното събрание Росен Желязков, въпреки и ротационен от името на ГЕРБ.

 

Тъй като самичък е правист, Желязков не може да не е обърнал внимание на далаверата още като министър. Само че едвам служебното държавно управление, в което Асен Василев и Кирил Петков бяха министри, освен разкри скандалните поръчки, само че ги даде на прокуратурата и оттова те към този момент стигнаха до съда.
Какво той ще реши  можем да предположим, поради безспорните и открити обстоятелства и условия.

 

За да опресним паметта на хората, които лобират Георги Григоров да остане на поста зам.-министър в министерството на превоза, припомняме по какъв начин той отхвърля да отбрани публичния интерес и вместо това облагодетелства частна компания с борческо минало и много противоречиво настояще.

 

На 29.06.2021 година служебният кабинет, в който изгряха политическите звезди на Петков и Василев и на чиито криле те сътвориха политическия си план Политическа партия, уволни Григори Григоров.  Резолюцията е: „ Редица нередности и административни нарушавания " в извършените публични поръчки от БДЖ - Пътнически транспорти ЕООД за ремонт на вагоги и за защита ”.

Едно от най-фрапиращите е сключването на контракт за ремонт на 15 вагона. Цялата стойност на контракта възлиза на над 30 млн. лева с Данък добавена стойност, т.е. ремонтът на соц. вагон с Данък добавена стойност излиза по над 2 млн. лева, каквато е цената на чисто нов, съвременен, актуален, софтуерен западен вагон.

Оказва се, че предприятието няма авторски права върху плана на вагоните, което значи, че реновирането им може да бъде осъществено и от различен цех.

 

Още по-интересното е КОЙ и по какъв начин печели скандалната и противозаконна поръчка, тъй като това разкрива цяла незаконна скица, очевидно замислена авансово като многоходова композиция:

 

 

Оказва се, че първо въпросната частна компания „ Инерком “ е изкупена в навечерието на поръчката от Валери Димитров – необут на софийския клон на в миналото могъщата борческа формация от Пловдив, известна от медиите като Седмиците или 777 и с банкрута на Кристалбанк при Виденов.

 

После сегашният „ антикорупционен ” зам.-министър на Промяната Григори Григоров, убедил се, че това е свършено, пуска поръчката.

 

За да не се явяват други претенденти, които да предложат действителна – доста по-ниска и съответна на пазарната цена, уредникът стартира надълбоко погрешен мотив, тъй че процедурата да се организира без търг и конкурс.

За да мине, се твърди, че няма различен, който може да направи ремонт на тези вагони, което – несъмнено – не дава отговор на истината. 
Нещо повече, даващият поръчката е наясно за неналичието на лиценз и авторски права на тогавашния държавен цех, който към този момент е станал частна компания.

Въпреки всичко това и с ясното схващане какво прави, той подписва скандалната договорка, платена с нашите пари на данъкоплатци.

 

Тази работа е осъществена през коронавирусната 2020 г. и никой, изключително Министерство на вътрешните работи, Следствието и Прокуратурата не й обръща внимание.

 

Даже отрасловият тогава министър на превоза, а в този момент началник на Парламента, юристът Росен Желязков, който няма по какъв начин да не е бил в течение като принципал на другояче банкрутиралото държавно сдружение – транспортьор.

 

Струва ли ви се разумно?

 

Още повече, има и различен абсурден контракт, подписан от управлението на БДЖ, отпред с Григори Григоров, освен това още веднъж с героичен привкус и дни преди служебното държавно управление да бъде назначено от президента Румен Радев, в самия завършек на ръководството на Борисов 3. Той пък е за защита на обекти на националния жп транспортьор в цялата страна с частна и още веднъж пловдивска по корени компания.
Това става макар че държавната компания, на която не се числят гарите – те са към НКЖИ, а най-вече вагони, има лично звено за сигурност с личен състав и всички нужни атрибути. Договорът за защита също е на стойност близо 30 милиона лв. за период от 5 години.

 

„ Проверките на цялостната документи регистрират погрешни информации и голословни дейности за осъществяване на процедури, което се отнася до целесъобразността и прозрачността на извършените поръчки ”, заключава през 2021 година ревизиращият ръководството на ГЕРБ длъжностен кабинет. В който звездите на разобличенията бяха Петков и Василев – през днешния ден водачи на Промяната.

Инфо: 19min.bg., crimesbg.com

Тагове: христо иванов Николай Денков Григори Григоров Росен Желязков бдж НКЖИ Асен Василев Кирил Петков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР