След като миналата седмица Фабио Фонини даде положителна проба за

След като миналата седмица Фабио Фонини даде положителна проба за ...

Трето звездно име изгуби Sofia Open.


След като миналата седмица Фабио Фонини даде положителна проба за коронавирус и реши да спре с тениса до януари, а във вторник Гаел Монфис съобщи на пресконференция, че слага край на сезона си, тъй като иска да се възстанови физически и психически за новата година, сега техният пример последва и Кей Нишикори. Бронзовият медалист на сингъл от Олимпийските игри в Рио де Жанейро бе измъчван от контузия в рамото от "Ролан Гарос" насам и поради тази причина се оттегли от участието си както във Виена, така и в оставащите турнири от програмата му до края на кампанията - Мастърсът в Париж и ATP 250 Sofia Open.

„Реших да приключа моята година. Вълнувам се да се върна обратно на корта, но и искам да съм сигурен, че съм на 100%, когато играя мачове. Да се завърна след операция на рамото не бе лесно и очаквано дойде с някои възходи и падения. Рамото продължава да ме притеснява малко и реших да пропусна Париж и София и да се концентрирам изцяло върху 2021. Това очевидно ще бъде важна година за мен. Благодаря на всички за подкрепата и до скоро“, сподели №4 в света японец.

Така петото издание на състезанието в "Арена Армеец" ще се лиши от две от най-атрактивните имена в тура, както и от финалиста на US Open 2014.

Според предварителните заявки мястото на Нишикори в София трябва да бъде заето от Адриан Манарино, а първа резерва вече е шампионът на US Open 2014 Марин Чилич.

Билети за Sofia Open 2020 може да купите тук.

Източник: fakti.bg