След като миналата седмица акад. Николай Денков получи благословията на

...
След като миналата седмица акад. Николай Денков получи благословията на
Коментари Харесай

Главният мюфтия обеща на премиера да се бори срещу радикалния ислям

След като предходната седмица акад. Николай Денков получи благословията на патриарх Неофит, през днешния ден новият министър председател отиде на крайници и при основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи и алегорично получи и благословията на мюсюлманския нравствен лидер за новото държавно управление.

„ Уважавам хората, които са се посветили на духовността, знанието и книгите. Ще имате постоянен сътрудник в лицето на страната “, съобщи министър председателят на основния мюфтия. Министър-председателят гостува в Главното мюфтийство в навечерието на огромния мюсюлмански празник Курбан Байрям.



„ Идеите могат елементарно да разделят хората, само че също и да сплотяват обществото. Важно е да сме дружно в напъните си за смяна към по-добро “, сподели още акад. Денков. Той разчита както Българската православна черква, по този начин и мюсюлманското изповедание да оказват помощ възпитанието на децата още веднъж да стане приоритет в учебно заведение дружно с образованието.



Премиерът напомни, че е определен за депутат в 48-то и 49-то Народно заседание от Шумен и има положителни контакти с мюсюлманите както в това свое качество, по този начин и като учител в Софийския университет.

Според него районите на Шумен, Търговище, Разград и Силистра имат голям капацитет за икономическо развиване и страната е подготвена да им помогне в това отношение.



Главният мюфтия доктор Хаджи увери своя посетител в устрема на мюсюлманското изповедание да работи против радикалния ислям и за свободно практикуване на религията съгласно традициите в България.



Домакините описаха за благотворителните начинания на Главното мюфтийство. Те благодариха на страната за помощта при закупуването на постройка за Висш ислямски институт и помолиха за финансова поддръжка за нейното поправяне, както и за акредитация на висшето учебно заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР