След като месеци наред се бе отдал на ракетно-ядрената програма,

...
След като месеци наред се бе отдал на ракетно-ядрената програма,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун напътства автоиндустрията на КНДР


След като месеци наред се бе отдал на ракетно-ядрената стратегия, севернокорейският водач Ким Чен Ун реши да отдели време и на вътрешната политика.

В качеството си и на ръководител на Трудовата партия на Корея (ТПК) той сложи пред националната автоиндустрия задачата да се модернизира в изискванията, когато се основават наукоемки браншове.

„ През последните години трудовият колектив на предприятието създаде доста транспортни средства. По този метод бе изработен огромен принос за подсилване на националните основи и преуспяване на родината “, означи президентът при инспектирането не автомобилния цех „ 16 март “. По думите му „ посредством модернизацията би трябвало по отговарящ метод да се удовлетвори непрестанно възходящото търсене на коли. „ Необходимо е да се работи в сходство с условия на стопанската система, която се опира на научна база “, добави още той.

Според него сполучливото развиване на автоиндустрията е залог за подсилване отбранителната дарба на републиката.

Ким направи оглед на цеховете, влезе и в залата на историята на завода, видя и „ аления ъгъл “ за революционно образование. Той не пропусна да означи славните обичаи, тъй като заводът е бил учреден от първия и безконечен президент на страната Ким Ир Сен (1912-1994), който персонално е избрал мястото, където да се построи заводът. Това в действителност е дядото на настоящия водач.

„ С такива индустриални площадки като завода „ 16 март “, ние сме способни да създадем модерна автоиндустрия “, напъти Ким Чен Ун. Той изрази също вяра, че колективът на предприятието ще покачва професионалното си ниво, ще ускорява партийното съзнание болести процъфтяването на родината. Накрая Ким счете, че ще насърчи производството като си направи фотография с служащите на завода.

БГНЕС напомня, че по улиците на столицата на Пхенян рядко се срещат леки коли, които нормално са държавни. Самите столичани и всички севернокорейци нямат персонални коли.

/ТАСС, БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР