След като месеци наред бе блокиран в украинския град Мариупол,

...
След като месеци наред бе блокиран в украинския град Мариупол,
Коментари Харесай

Корабът Царевна се върна в България

След като месеци наред бе блокиран в украинския град Мариупол, корабът " Царевна " се върна в България. Плавателният съд дебаркира във Варна, където следва да бъде ремонтиран.

Припомняме, че екипажът на " Царевна " беше евакуиран през април, само че на кораба остана капитанът Павел Павлов, двама български и двама украински моряци.

Капитан Павлов описа, че бомби са падали на метри от кораба, когато Мариупол е бил основна сцена на военните дейности сред Русия и Украйна.

" Загубите са главно прочувствени. Трудно някой може да си го показа, в случай че не се е сблъсквал. Това са екстремални прекарвания, които въздействат на душeвността, " добави капитанът.

" Искам да благодаря на екипажа, на всички, които демонстрираха геройство и подвиг и съумяха да се оправят с една доста тежка обстановка. Радваме се, че всички са живи и здрави, това е най-важното, " съобщи Даниел Стефанов, който е представител на притежателя на кораба.

" Предстои плавателният съд да бъде ремонтиран, защото има нанесени вреди от военните дейности, след което ще продължи да плава, само че в по-спокойни региони, " добави Даниел Стефанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР