След като куче уби дете на 3 години в пазарджишкото

...
След като куче уби дете на 3 години в пазарджишкото
Коментари Харесай

Кучето убиец – недохранено и без документи

След като куче умъртви дете на 3 години в пазарджишкото село Мокрище, комшия описа пред NOVA, че притежателят на парцела е бил на работа в Стара Загора, а жена му е гледала вътре бебе на 2 месеца. По думите на мъжа умрялото момченце е влезнало единствено в двора, където било вързано агресивното куче.

Детето е гледано от бабата и дядото на майката, уточни съседът и посочи, че дамата работи в Германия, а бащата е в България.

Кучета раздраха жена в Козловец

Мъж карал личните си кучета да се раздират

Улично куче свиреп нахапа жена в София

„ Присъствах на огледа на местопроизшествието. По отношение на агресивността на кучето, ще бъде осъществена експертиза в границите на досъдебното произвеждане за това дали е имало такива прояви или не. Но кой е бил отключващият миг в този случай, не може да се каже”. Това съобщи за „ Здравей, България” доктор Петко Митев, шеф на регионалната дирекция на Българската организация по сигурност на храните.

По първични данни до случая се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом в ромската махала на селото. Животното има детайли от породата питбул, като грижата за него „ не е била добра”, уточни доктор Митев.

Бащата на детето бил на посетители при свои другари. Докато компанията се веселяла, момченцето влезнало в двора и се доближило до вързаното куче, което го захапало смъртоносно.

За изясняване на случая в полицията бяха арестувани притежателят на кучето, бащата на умрялото дете и негов непосредствен.

„ Кучето има тип на недохранено, на забележима възраст към 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди към 2 години. Няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани имунизации и обезпаразитяване”, разясни доктор Митев. Той уточни, че инспекциите за това, дали се съблюдава законът за развъждане на домашни животни, са обвързване на общината.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР