След като изпържиха ГЕРБ в Хасково, червен огън се оказа,

...
След като изпържиха ГЕРБ в Хасково, червен огън се оказа,
Коментари Харесай

Пържат ГЕРБ на червен огън и в Габрово

След като изпържиха ГЕРБ в Хасково, червен огън се оказа, че чака и структурите на партията в Габрово. Депутатката от Българска социалистическа партия Кристина Сидорова разгласи, че “батко и братко ” ръководят Габрово. Тя показа скица с назначения, съгласно която братът на Томислав Дончев – Момчил Дончев, е назначен персонално от кмета на Габрово Таня Христова за шеф на общинско звено “Озеленяване ”.

“Управлява бюджет над 1 млн. лева Назначен е без конкурс и ясни критерии, на които би трябвало да дава отговор ”, изясни националният представител. По нейните думи братът на някогашния депутат Цветомир Михов от година и половина не работи в габровската болница, само че това не му пречи да е част от Съвета на шефовете и на тази си служба да получава заплата от няколко хиляди лв.. “Кръстниците на кмета на Габрово са надлежно: Мария Недева – ръководител на ОИК и РИК в Габрово, Момчил Недев – юрист на НЗОК и на огромни европейски планове, които извършва община Габрово. И двамата са назначени персонално от Таня Христова (същата бе шеф на кабинета на Томислав Дончев, а по-късно той я предложи за кмет на Габрово), без конкурс ”, сподели още Сидорова. Тя акцентира, че компанията на Цветомир Михов извършва публични поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически превоз – Габрово.

След разкритията на Сидорова зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев даде знак, че аленият огън ще продължи да пържи общини, ръководени от ГЕРБ. “ През последните дни в централата ни постъпиха над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушавания по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределение на общински средства и публични поръчки ”, заяви Бойчев. Той изясни, че е предизвикан от апела на премиера Бойко Борисов, който прикани от Варна съпартийците си да бъдат изяснени всички сходни случаи, с цел да не се стига до обстановката с Делян Добрев. Бойчев заяви, че откогато Българска социалистическа партия са почнали акция да изнасят данни за роднински назначения на ГЕРБ в общините, членове и симпатизанти на социалистическата партия, които подават сигналите, са подложени на недодялан напън и на закани. “Надявам се министър председателят Борисов да реагира и по този въпрос ”, акцентира Бойчев.

“След като през вчерашния ден разкрих същата роднинска скица в Силистра, нашият регионален ръководител е бил застрашен непосредствено от двама общински съветници за това, че сме изнесли информация за какъв октопод става въпрос ”, съобщи националният представител от левицата Стоян Мирчев.

Той изясни, че общинският консултант Ганчо Маринов, който е назначил сина си в община Силистра и снаха си, като чиновник на общинска компания, се е обадил и безусловно е споделил на ръководителя на Българска социалистическа партия: “До два месеца ще те затрия, отпадък подобен ”.

Корнелия Нинова:
Разчистват пътя на Борисов към „ Дондуков “ 2


Корнелия Нинова разгласи, че Комисията за изтребителите се употребява за партийни цели.
“ГЕРБ води война с президента и употребява комисията за изтребителите, с цел да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентския пост. ” Това разгласи Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Тя бе безапелационна, че Народното събрание не може да упражнява парламентарен надзор над президента. “Комисията се употребява за партийни цели. Това е една от аргументите президентът да назова вас беквокали, Борисов не остана по-назад и назова нас беквокали ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова направи забележка на президента за репликата “беквокали ”. “В Народното събрание не се намират беквокалисти, това са хората в страната, които дефинират пътя на страната ”, обърна се към Румен Радев Нинова. “Г-н президент, ние не сме беквокалисти, само че сред нас има разлика – тези хора отдясно желаят да употребяват този парламент за борба против вас. Ние няма да го позволим. Това е разликата посред ни. Зад вас сме господин президент ”, увери соцлидерката.

Цветанов отбрани Томислав Дончев
Борисов нямало да прави среща с групата
 Цветан Цветанов и Николай Сираков обясниха, че Българска социалистическа партия се пробват да вкарат страната в серпантина, която да ни отклони от значимите въпроси. Снимки Пламен Стоименов Цветан Цветанов и Николай Сираков обясниха, че Българска социалистическа партия се пробват да вкарат страната в серпантина, която да ни отклони от значимите въпроси. Снимки Пламен Стоименов
След разкритията на Българска социалистическа партия за “батко и братко ” в Габрово Цветан Цветанов отбрани Томислав Дончев. “Томислав Дончев живее от 10 години в София. Брат му е останал да работи и живее в Габрово и е обикновено да има някаква работа. Ако беше назначен по време на кметуването на брат му, разбирам да има недоволства, само че Дончев от дълго време не е там ”, съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ.

“Схемите на Българска социалистическа партия са едни и същи и е ясно, че по този начин ще работят и в други градове, с цел да подронват престижа на всички хора с добър имидж в локалната власт. В един дребен град, в случай че си учил в една от двете елитни гимназии, автоматизирано значимите хора в града ти стават съученици ”, изясни и депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

Цветанов напомни, че партия ГЕРБ се учреди преди повече от 10 години. “Активистите преди този момент не се познаваха и напълно обикновено е като са станали другари, да поканят други от партията за кумове. Вие като публицисти, нямате ли другарства и кумове с сътрудници от сектора? Нормално е, тъй като това ви е средата ”, изясни Цветанов.

“Вкарват страната в серпантина, която да отклони от значимите въпроси – европредседателството, районната политика, огромните планове ”, сподели още Цветанов. Той посочи, че Борисов няма да прави среща с групата.
“Говорихме три пъти с Борисов и сме разискали всички значими въпроси. И двамата считаме, че няма нужда от среща на партията, тъй като няма такива проблеми или неотложни въпроси ”, безапелационен бе Цветанов. Българските жители единствено преди няколко месеца обявиха каква е оценката им и къде е доверието – те го дадоха на ГЕРБ на парламентарните избори ”, безапелационен бе той.

Пишат нови правила
Рестартират процедурата
за изтребител


Парламентът одобри отчетът на комисията за изтребитерите. В него се предлага отчасти рестартиране на процедурата. Министерството на защитата (МО) би трябвало да реши на какъв стадий обаче това може да се случи.
МО ще изготви отчет и след координиране с Министерството на финансите би трябвало да внесе в Министерския съвет и в Народното събрание смяна на признатия от Народното събрание Проект за капиталов разход по план за придобиване на нов вид военен аероплан.
Промяната следва да включва нова финансова рамка, която да обезпечава реализацията на трите предпочитани плана за превъоръжаване.

Аргументи
„ Грипен “
били неуспех


Цветан Цветанов разгласи, че “Грипен ” са неуспех. Той заяви, че в Унгария и Чехия имало скандал, Швейцария отхвърлила с референдум опцията за пазаруване на шведски изтребители, а в Словакия “имаха значително отрицание и там беше завършен мачът ”.

Шефът на ПГ на ГЕРБ изясни, че на въоръжение в Румъния, Гърция и Турция има американски изтребители F-16.

В Румъния са купени 8 такива изтребителя през 2013 година, в този момент ще купуват още 32. В Турция пък имало близо 200 такива изтребителя, изясни той.

Според депутата
Антон Тодоров


ДАНС ревизира президентството за теч на секрети
“Екип на ДАНС работи от 10 дни в президентството. Има унищожени документи в президентството, които са засечени от екипа на ДАНС. Тези документи са свързани с четенето на секретна шифрограма от човек, който няма допуск и той се споделя Иво Христов ”, съобщи от парламентарната естрада депутатът Антон Тодоров от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия незабавно оповестиха, че ще питат прокуратурата – от кое място депутатът Антон Тодоров борави със секретна информация, има достъп до секретни документи и е известен за интервенция на ДАНС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР