След като излезе информацията, че жена е починала, тъй като

...
След като излезе информацията, че жена е починала, тъй като
Коментари Харесай

ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО БЕЗУМИЕ: Не жената, която почина, нямала пари за операцията, а в болницата нямало клапа на склад!

След като излезе информацията, че жена е умряла, защото нямала пари да си доплати интервенция за промяна на сърдечна клапа, друга жена съобщи в ефир „ Аз съм идната “ .

Мария Стойнева описа пред Нова телевизия, че незабавно би трябвало да ѝ бъде направена същата интервенция.

През януари лекарите насочили Стойнева към няколко лечебни заведения. Отишла в „ Света Екатерина “, където лекарите били доста общителни, създали ѝ доста проучвания. Там ѝ споделили, че наложително би трябвало да ѝ се смени клапата, тъй като интервенцията е животоспасяваща.

По това време още важели старите правила за финансиране на такива интервенции. Минали февруари и март и на Стойнева ѝ било обявено, че би трябвало да извади 10 000 лв. за доплащане на тази животоспасяваща интервенция.

На въпрос дали може да заплати, старата жена отговори: „ И дума да не става, аз съм пенсионер. Всички, които бяха на прегледи там, бяха възрастни хора “. „ Смърт, крах. Те ни обричат на гибел. Дали няма да ни създадат интервенцията, която е животоспасяваща или ще ни забият нож в гърба, е едно и също “, добави тя. „ Моля тези хора да преразгледат това тяхно решение, което ни обрича на гибел “, прикани дамата.

Проф. доктор Юлия Джогова от болница „ Света Екатерина “ уточни, че дамата, за която беше обявено през вчерашния ден, не е умряла, тъй като не е имала пари за клапа, а тъй като е била в доста тежко положение.

По думите ѝ, в случай че болничното заведение имала тази клапа на склад, щяла да я постави без да чака пациентката да заплати. „ Ние в действителност сме принудени да чакаме компанията да ни достави с такива клапи “, уточни Джогова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР