След като информацията за двете разменени бебета в болница Шейново

...
След като информацията за двете разменени бебета в болница Шейново
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Шейново с първи думи за бебетата: Размяната не е умишлена, а е низ от нелепи случайности

След като информацията за двете разменени бебета в болница " Шейново " изтече в медиите през вчерашния ден, изпълнителният шеф, доктор Румен Велев, даде изказване пред медиите. Той призна, че вътрешните инспекции текат повече от седмица, само че не е спускана информация обществено, с цел да бъде непокътната поверителността на двете фамилии.

" Искаме да се реши този проблем най-бързо и най-добре за двете фамилии с разменените бебета. Това съобщи шефът на " Шейново " доктор Румен Велев на брифинг.

Той разясни още, че към този момент са направени ДНК експертизи, които потвърждават, че децата в действителност са били разменени. Това се случило при първото разпределяне на бебетата, когато майката с гравничка " А ", получила бебе с гривна " Б ". Д-р Велев заяви, че е въпрос на време и юридическа процедура децата да бъдат върнати на биологичните им родители. 



Тези, хора, които са виновни, ще бъдат осъдени. Следствието ще откри кои са. Мисля, че няма предумисъл в размяната на децата. Смущаващите обстоятелства са няколко. Нито една от двете майки не са обърнали внимание на гривничките, които имат, а при изписването, те не са били сверени. Едната майка си съхранява всички документи ", декларира още изпълнителният шеф на АГ " Шейново ".

Д-р Велев е безапелационен, че случилото се е неприемливо и всички отговорни лица ще получат съответното наказване. Също по този начин той изрази готовоност да подаде оставка, когато казусът бъде позволен и в случай че бъдат открити процедурни нарушавания. 



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР