След като имаме бюджет, той разполага с определена сума пари

...
След като имаме бюджет, той разполага с определена сума пари
Коментари Харесай

Менда Стоянова: В бюджета на НЗОК няма как да няма лимити

След като имаме бюджет, той разполага с избрана сума пари и разходът би трябвало да се вмести в тези суми. Няма по какъв начин да няма предели
Това съобщи ръководителят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в утринния блок на Нова телевизия.

" Така както е гласуван бюджетът по пера – болнична, извънболнична и така нататък помощи, това, което през вчерашния ден беше признато е точно през годината да не се вършат прехвърляния на средства от едно перо в друго, с цел да може икономиите в една позиция да останат в нея. Много постоянно в преходни години икономиите от извънболнична помощ отиваха за медикаментите ", изясни тя.

" Опозицията може и да отхвърля, че има промени, само че тъкмо с бюджета на Касата за тази година има изменение в много закони точно, с цел да се създадат промени и да се усъвършенства системата на харчене на тези пари. Доколко тези промени се отхвърлят от опозицията – това е обикновено. Тя отича всяка смяна. Вчера гласоподаваха „ против” по безусловно всеки текст ", разяснява Стоянова.

" Независимо от спектакъла в Народно събрание, през вчерашния ден се свърши потребна работа. Колкото и да се отхвърлят нещата, би трябвало да кажем, че тази година има над 500 млн. лева повече пари, които ще се разходват точно в областта на опазването на здравето ", приключи Менда Стоянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР