След като Илън Мъск създаде и регистрира своята нова компания

...
След като Илън Мъск създаде и регистрира своята нова компания
Коментари Харесай

Илън Мъск представи новата си компания x.AI

След като Илън Мъск сътвори и записва своята нова компания x.AI (на доста места просто xAI), в този момент публично я показа. Тя ще се занимава с разработки в региона на изкуствения разсъдък. Основната цел на xAI е „ да разберем същинската природа на Вселената„, съгласно уеб страницата на компанията. По-рано Financial Times писа, че милиардерът желае да сътвори съперник на OpenAI – разработчикът на ChatGPT и DALL-E.

Ръководителят на Tesla и SpaceX, притежателят на Twitter Илън Мъск сътвори новата компания xAI, заяви CNBC преди няколко часа. Компанията ще се занимава с разработки в региона на изкуствения разсъдък (AI). Там се споделя също, че Мъск ще заяви доста повече информация за работата на xAI в предаване в Twitter този петък.

На страницата на xAI в Twitter към този момент има единствено една обява със следния текст.

„ Кой е най-основният въпрос, на който към момента не е отговорено? “ – се питат последователите на компанията.

В уеб страницата на xAI се споделя, че компанията не е част от X Corp на Мъск, само че ще работи в тясно съдействие с Twitter, Tesla и други, с цел да „ реализира прогрес в задачата си “.

Персоналът на xAI включва разработчици, които са работили с DeepMind, Гугъл Research, Microsoft Research, Twitter и Tesla, в това число за създаването на чатботовете GPT-3.5 и GPT-4, както и на системата за изкуствен интелект AlphaCode. В уеб страницата се показва също, че компанията наема откриватели и разработчици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР