След като Игор Кокошков се нагърби с отговорността да води

...
След като Игор Кокошков се нагърби с отговорността да води
Коментари Харесай

Сърбия с още един треньор от НБА по пътя към Токио

След като Игор Кокошков се нагърби с отговорността да води националния тим на Сърбия, в този момент излиза наяве, че още един треньор от НБА ще оказва помощ на “плавите” по пътя към класиране за олимпийския баскетболен шампионат в Токио. Майк Малоун, който е треньор на сръбската звезда Никола Йокич в Денвър, ще се причисли към екипа на Кокошков като съветник през лятото.
 Кокошков заменя Джорджевич отпред на Сърбия
Сръбската федерация публично разгласи, че Малоун е “потвърдил присъединението си към сръбския народен тим за олимпийския квалификационен шампионат в Белград”. Съобщението гласи, че той ще се включи към подготовката на западните ни съседи незабавно след края на плейофите в НБА.

48-годишният Малоун е отпред на Нъгетс от 2015 година насам, като през предишния сезон под негово управление Денвър стигна до полуфинал в плейофите на Западната конференция. Кокошков от своя страна ще съвместява длъжността на селекционер с тази на помощник в щаба на Сакраменто. Опитният сърбин прекара един сезон като треньор на Финикс (2018/2019), само че бе уволнен след едвам 19 победи. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР