След като групата на Митьо Очите има политическа протекция, със

...
След като групата на Митьо Очите има политическа протекция, със
Коментари Харесай

Има ли бандата на Митьо Очите протекция?

След като групата на Митьо Очите има политическа защита, сигурно има и някаква защита в полицията и прокуратурата.

Това съобщи журналистът Стефан Ташев пред БНР.

„ Политиците се упрекват взаимно, че някой е направил тази интервенция в този момент, с цел да се „ клепат “ един различен. Това е едното изказване. Другото изказване малко ми се вижда смешно. Държавният глава на страната, който получава всеки ден отчети от всички служби, да твърди, че знае кой покровителства Митьо Очите – да излезе да го каже. Това е смешно за един държавен глава “, уточни Ташев във връзка думите на президента Румен Радев.

Според него още няма изясненост с набора от политици, осигурявали поддръжката си. Журналистът добави, че защита явно е имало.

„ Тези връзки са единствено може би върхът на айсберга “, изясни той.

Според него Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да реагират по-бързо при следствието.

„ Не знам претекстовете на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с цел да продължи толкоз дълго следствието на групата на Митьо Очите, може да не са имали задоволително очевидци. Не са имали задоволително доказателства, с цел да потвърдят тази група, само че би трябвало да реагират малко по-бързо. След 2016 година, когато стана престрелката в Слънчев бряг с погубен и тежко ранен, мисля, че трябваше по-бързо да се задействат нещата “, сподели още Ташев.

Относно процедурата по задържането на Димитър Желязков в Турция журналистът счита, че групата още същата вечер беше предадена като рискова за националната сигурност на страната.

„ Да не забравяме, че дясната ръка на Митьо Очите е общински консултант в Поморие, втори мандат, от Движение за права и свободи. Ако някой се разрови, ще излязат още по-страшни неща “, изясни още журналистът.

Според Ташев Прокуратурата би трябвало по най-бързия метод да събере доказателствата и да ги внесе в съда.

„ Очевидно е, че все още Бенчо Бенчев, както се твърдеше, че го проверяват за пране на пари, не са събрани задоволително доказателства. Разследват го единствено по тази причина, че е скрил Митьо Очите в хотела “, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР