След като главният прокурор Иван Гешев атакува от Брюксел държавата

...
След като главният прокурор Иван Гешев атакува от Брюксел държавата
Коментари Харесай

И шефът на спецпрокуратурата атакува новата власт

След като основният прокурор Иван Гешев нападна от Брюксел страната и новата власт, потвърждавайки, че България се връща към престъпността от 90-те години, сходен ход направи и ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Ивайло Ангелов. " Системата на правораздаването се връща към 2010 година, когато беше потвърдено неефективна, заличава се целият реализиран прогрес в битката против проведената престъпност. Всичко хубаво, реализирано досега, ще бъде заличено ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

Ангелов недоволства, че профилираните съд и прокуратура не са включени в работните групи за закриване на профилираните органи в Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт. По думите му към спецпрокуратурата нямало нито една рецензия от европейските институции. Ангелов даже натърти, че хората му са награждавани за активността си.

Шефът на апелативната спецпрокуратура счита, че може да се направи промяна в посока облекчение на правосъдните процедури и формализма. Усилията за правосъдна промяна би трябвало да бъдат ориентирани там, а не като се закрие една или друга конструкция, като се в профил един или различен прокурор, настоя той. Ангелов повтори тезата на Гешев, че спецпрокуратурата била неуместна за всички. " Закриването на спецпрокуратурата ще е провал. Всеки съд, на който му е пратено такова дело, ще прати спор за подсъдност към Върховен касационен съд. Няма съд, който да желае да преглежда толкоз комплицирани каузи ", настоя той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР