След като ГЕРБ се отказаха от смяната на националния празник,

...
След като ГЕРБ се отказаха от смяната на националния празник,
Коментари Харесай

Нинова пита: Ще се откажат ли ГЕРБ и от други промени?

След като ГЕРБ се отхвърлиха от промяната на националния празник, Корнелия Нинова пита: Вярно ли е, че ще се откажат и от други промени?

“По всичко наподобява, че идната седмица ще се дискутира и гласоподава смяната в Конституцията такава каквато е импортирана. Днес чухме, че Борисов се отхвърля от промяната на празника 3 март. Имаме информация и желаеме да попитаме: правилно ли е, че ще се откажат и от предлагането за двойно поданство за заемане на висши държавни и политически длъжности, и правилно ли е, че и правосъдната промяна няма да остане в този тип, в който се е подписал Борисов? Ако това е по този начин, това значи, че цялото предложение за промени в Конституцията е прахуляк в очите ”, заяви лидерът на Българска социалистическа партия пред публицисти в Народното събрание.

“Загубихме време за нещо, което явно няма да се случи. Ако ГЕРБ се отдръпват, полемиката е безпредметна ”, добави Нинова.

Нинова насочи следващ апел към президента Румен Радев.

“Дойде време президентът да предложи своя план за Конституция. Ако ще има логичен спор, дано и президентът да даде своя план, и да седнем да беседваме съществено ”, прикани тя.

Българска социалистическа партия няма да поддържа импортирания вид на промени в Конституцията. Нинова добави, че в програмата за работа на Народно събрание няма закони по ПВУ, макар че ръководещите настояват, че те са значими.

Депутатите на Българска социалистическа партия няма да поддържат предложенията на МФ за промени в данъчните закони. Те са изрично срещу повдигането на Данък добавена стойност на ресторантьорите от 9% на 20%.

“Предложението на МФ лицата, подаващи сигнали за укрити налози, да получават бонуси, е непоносимо, погрешно, и е стимулиране на доносничеството ”, счита тя.

“Добър знак за победа ”. Така Нинова разяснява цифрата в бюлетината, което се падна на Българска социалистическа партия по време на жребия на ЦИК.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР