След като ГЕРБ оттегли от седмичната си програма проектът за

...
След като ГЕРБ оттегли от седмичната си програма проектът за
Коментари Харесай

ГЕРБ подлага на обществено обсъждане промените за корупцията в частния сектор

След като ГЕРБ отдръпна от седмичната си стратегия планът за промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в частния бранш, ще го подложи на публично разискване в сряда.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов отхвърли законопроектът за промени в Наказателния кодекс да е отдръпнат изцяло. " Оттеглихме го от седмичната стратегия за 10 дни. Ще имаме публично разискване в сряда ", сподели Кирилов пред " Дневник ".

То е планувано за 28 март, сряда от 14 ч. В зала " Изток " на националното заседание са поканени всички заинтригувани от плана, измежду които прокуратурата и неправителствените организации.

Срещу промените, направени от ръководещите, с които се вкарва гонене на корупция и в частния бранш и се криминализира търговията с въздействие, реагираха остро адвокати и магистрати. Министърът на правораздаването Цецка Цачева не намира терзанията за неоснователни, зaщoтo зaĸoнoпpoeĸтът e в изпълнeниe нa ĸoнĸpeтни пpeпopъĸи, cъдъpжaщи ce в aнaлизa, извъpшeн oт eвpoпeйcĸи мaгиcтpaти нa пpoĸypaтypaтa в ĸpaя нa 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР