След като ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България преди

...
След като ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България преди
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" показаха разбирателство и за бюджета

След като ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " преди седмица, от през вчерашния ден приказват по управническа стратегия, а преди да получи от президента първия мандат за сформиране на държавно управление, специалистите по финанси и стопанска система на двете партии демонстрираха съгласие по опасенията и опциите за бюджета за 2023 година

На среща в Народното събрание се събраха Красимир Вълчев, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Жечо Станков от страна на ГЕРБ и Ивайло Шотев, Венко Сабрутев, Асен Василев, Кирил Петков, Георги Ганев, Мартин Димитров, Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Наскоро Борисов дефинира, че болшинството към бюджета ще е това, което ще избере постоянно държавно управление. Тогава депутатите му " по инерция " нападнаха " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че през днешния ден (27 април) двете обединения демонстрираха градивен звук.

Задачи за Министерството на финансите

Томислав Дончев от ГЕРБ изиска да научат от Министерството на финансите какви са запасите в бюджета, като образец уточни да се знае каква част от финансовата стратегия е планувано национално финансиране и каква част европейско. " В спешен интервал можем да изкараме една или две години без по-малки или по-големи планове, финансирани от страната, само че не знаем какво има в финансовата стратегия ", сподели Дончев.

Асен Василев изиска Министерството на финансите да приготви планове при четири сюжета, с които е допустимо да се трансформират плановете. Част от въпросите му са ориентираните към плануваните приходите в Агенция " Митници " и Националната организация. " Заложеният растеж от доходи от Данък добавена стойност е по-нисък от заложената инфлация ", сподели Асен Василев.

По думите му би трябвало да се направи план при 100% дял от държавните предприятия и в случай че има потребност от изключения да се изясни за какво. Иска се и да се обяснят увеличените разноски на държавната администрация с 40 на 100.

Днес Асен Василев редактира и позицията си за заложените доходи и разноски в бюджета по линия на Плана за възобновяване и резистентност. " Мерките за третото заплащане може би не е доста реалистично да считаме, че ще бъдат изпълнени ", сподели някогашният министър на финансите. Допреди дни той определяше като неточност, че в плана за бюджет не са заложени доходи по два транша (общо за над 2.4 милиарда лева.), макар че България не е приключила работата си даже по единия.

 Реформи против държавно управление: законите, които Народното събрание би трябвало, само че (на)дали ще одобри Реформи против държавно управление: законите, които Народното събрание би трябвало, само че (на)дали ще одобри

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР