След като Европа беше в плен на жегите дни наред,

...
След като Европа беше в плен на жегите дни наред,
Коментари Харесай

Необичайна жега в Аляска, очакват 29 градуса в петък

След като Европа беше в плен на жегите дни наред, в този момент необикновена гореща вълна се чака да премине през американския щат Аляска, оповестява NBC, представена от Profit.bg.

В идващите пет дни - от днешния 4 юли до 8 юли, синоптиците предвиждат температурите да са близки и даже да надвишават безспорните върхове, регистрирани в най-големия американски щат.

Очаква се най-горещо да е в петък - 5 юли, когато има огромна възможност да бъде строшен върха от 29.5 градуса, измерен на летището в Анкъридж, който е най-големия град на Аляска.

Това свидетелствуване на термометрите е регистрирано на 14 юни 1969 година, а прогнозите сочат, че е допустимо да бъде измерена температура от 30.5 градуса в петък.

Според синоптика Брайън Бретшнайдер  " не е изключено сегашният връх да бъде усъвършенстван три пъти подред в няколкото дни на горещата вълна, което е, меко казано, извънредно ".

Жегите са провокирани от задържането над Аляска на огромна въздушна маса, притискана от други, което води до неспособност за формиране на облаци. 

Този юни беше най-горещият в щата, както и извънредно изсъхнал за тези географски ширини.

През март в Аляска също бяха регистрирани рекордни горещини. Тогава тук-там температурите надхвърляха с 15 градуса естествените за сезона.

На 28 март в Бароу, който е един от най-студените градове на планетата, бяха измерени 1.1 градуса, а нормалната температура за сезона е минус 19.4 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР