След като двете приложения Facebook и Instagram спряха да функционират

...
След като двете приложения Facebook и Instagram спряха да функционират
Коментари Харесай

Facebook заяви, че няма компрометирани потребителски данни след прекъсването

 След като двете приложения Фейсбук и Instagram стопираха да действат повече от 6 часа, от компанията се извиниха на голямата общественост от хора и компании по целия свят и написаха " We`re sorry "  , написа ABC News.

" Работихме интензивно, с цел да възстановим достъпа до нашите приложения и услуги и на драго сърце оповестяваме, че се връщат онлайн в този момент. Благодаря, че ни изчакахте ", съобщи Фейсбук в понеделник вечерта, откакто приложенията започнаха да работят още веднъж. По-късно в понеделник компанията изясни за какво е имало спиране.

" Нашите инженерни екипи научиха, че измененията в конфигурацията на рутерите, които координират мрежовия трафик сред нашите центрове за данни, предизвикаха проблеми, които прекъснаха тази връзка. Това спиране на мрежовия трафик имаше каскаден резултат върху метода, по който нашите центрове за данни споделят, което докара доспиране на услугите ни “, се споделя в изказване на Фейсбук. Въпреки многото теории, които обикалят интернет след спирането, Фейсбук съобщи, че няма доказателства, че каквито и да било потребителски данни са били компрометирани по време на спирането.

" Нашите услуги към този момент са онлайн и ние интензивно работим за цялостното им връщане към постоянните интервенции. Искаме да изясним сега, че имаме вяра, че главната причина за това спиране е неверна смяна в конфигурацията. Също по този начин нямаме доказателства, че данните на потребителите са компрометирани вследствие на този престой “, споделиха те.

Прекъсванията в Instagram и Фейсбук идват малко откакто бе подаден сигнал пред CBS News, че компанията може да направи повече, с цел да се защищити от речта на омразата и дезинформацията, само че дава приоритет на облагите пред своите консуматори. След неделното изявление " 60 минути “ с подателя на сигнала, разпознат като Франсис Хауген, академик по данни, компанията излезе със отбрана. " Ние инвестирахме доста в хората и технологиите, с цел да поддържаме нашата платформа в сигурност и направихме битката с дезинформацията и даването на авторитетна информация приоритет “, се споделя в изказване на компанията.

" Ако някое проучване беше разпознало тъкмо решение на тези комплицирани провокации, софтуерната промишленост, държавните управления и обществото от дълго време биха ги решили. " След като самоличността на сигнализиращия беше оповестена, сенаторите Ричард Блументал, D-Conn и Марша Блекбърн оповестиха, че Сенатът ще организира чуване в Подкомисията по отбрана на потребителите на Сената във вторник, с цел да чуе за въздействието на Фейсбук и Instagram върху млади консуматори.

И още, стана ясно, че Фейсбук " стопира " развиването на Instagram Kids на фона на възходящата реакция.

Освен това акциите на Фейсбук получиха сериозен удар в понеделник след сигнала и спирането, записвайки най-лошия си ден в годината. При затваряне акциите се търгуваха на 326.23 $ на акция, с намаляване от 16.78 пункта или 4.89%. Ситуацията насърчи други уеб сайтове на обществените медии, с цел да създадат занимателни смешки. Официалният акаунт на Twitter написа " Здравейте безусловно на всички “ в понеделник следобяд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР