След като две години поред България се задържа на дъното

...
След като две години поред България се задържа на дъното
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ситуацията със свободата на медиите в България се влошава

" След като две години подред България се задържа на дъното на класацията за независимост на медиите в Европейски Съюз, обстановката освен не се усъвършенства, а даже се утежни.
Индексът на авторитетната интернационална организация " Репортери без граници " отбелязва оттегляне с една позиция за България - от 111 място в света, страната ни е към този момент на 112. Продължаваме да сме последни в Европейски Съюз и по този индикатор ", във Facebook.
 Николай Стайков: Ситуацията със свободата на словото ще се утежнява, даже не проверяват случаи с бити публицисти Николай Стайков: Ситуацията със свободата на словото ще се утежнява, даже не проверяват случаи с бити публицисти
" Сега сериозната част по 112-тата позиция в класацията за свободата на словото: Ситуацията, за мое извънредно страдание, е обречена единст...
" Още по-лошо е, че не се вижда предпочитание и старания от страна на ръководещите за възстановяване на това състояние, макар че казусът беше маркиран и в специфична резолюция на Европейския парламент, на която аз бях съдокладчик.
Свободата на медиите е част от оценката за върховенството на закона в страните членки на Европейски Съюз. Докладът на Европейската комисия за България се чака единствено след два месеца. От началота на 2021 година е в действие механизъм, който обвързва спазването на върховенството на закона с даването на европейско финансиране. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР