След като дръпна спусъка за кардиналната промяна на автопазара и

...
След като дръпна спусъка за кардиналната промяна на автопазара и
Коментари Харесай

VW ще прави електромобили в 16 завода

След като дръпна спусъка за съществената смяна на автопазара и дамгосването на дизела, в този момент Volkswagen повежда електрическата гражданска война. Да, Tesla я стартира, само че проектите на Volkswagen са да я оглави. Това стана ясно по време на годишната конференция в Берлин, на която Матиас Мюлер разгласи част от стъпките за осъществяване на проекта "Roadmap E. "

Основната част от този проект планува до края на 2022 година компанията да е започва произвеждане на електрически автомобили в 16 завода по света. Това е с цели 13 повече от сегашните 3, в които VW Group създава електрически коли все още.

"Промяна в курса за супертанкера Volkswagen – цялостен напред към бъдещето! " За две години заводите, способни да създават електрически автомобили, би трябвало да станат 9. След още две би трябвало да са подготвени и останалигте 4.

Друг аспект от проекта "Roadmap E " е подписването на съглашения с производители на акумулатори в Китай и Европа, който би трябвало да подсигурява доставките за електрическата гама I.D. Тези контракти ще възлязат на стойност от 20 милиарда евро. Остава да се реши доставчикът на акумулатори за Северна Америка.

На салона в Женева VW Group показа три нови електрически концепции, включително Audi e-tron, Porsche Mission E Cross и I.D. Vizzion. Обещанието на Мюлер е, че през 2019 година ще се появява нов електромобил „ всеки месец. По този метод ще осъществим желанието си да предложим най-голямата гама електрически коли в света, посредством всичките ни марки, единствено за няколко години.”

Но това не значи, че VW се отхвърля от стандартното задвижване. VW ще влага съвсем 20 милиарда евро в портфолиото си през 2018 година, а проектът е да се влагат над 90 милиарда в бензиновите и дизеловите коли в идващите 5 години.

Въпреки „ Дизелгейт “, Мюлер счита, че „ дизеловите коли ще изживеят своя Ренесанс в не толкоз далечно бъдеще. “

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР