След като , днес друг критик на оглавяваното от Корнелия

...
След като , днес друг критик на оглавяваното от Корнелия
Коментари Харесай

Антон Кутев напусна НС на БСП

След като, през днешния ден различен критик на ръководеното от Корнелия Нинова управление на социалистическата партия заяви, че напуща Националния съвет на Българска социалистическа партия.
 Снимка 563872
Източник:

написа във " Facebook ": " Уважаеми приятели, сътрудници и другари, през днешния ден напуснах Националния съвет на Българска социалистическа партия. След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясно тополитическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични " чистки " в партията, нито в профанизирането на лявата идеология , на които ставаме очевидци през последните години. "

Кутев добавя, че има идеологически, политически и кадрови разлики с актуалното управление на партията.
 Антон Кутев: Нинова да подаде оставка, с цел да оцелее Българска социалистическа партия Обновена
Антон Кутев: Нинова да подаде оставка, с цел да оцелее Българска социалистическа партия

Спасяването на столетницата щяло да е дълъг, сложен и нерешителен развой

".. не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена , за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия ", написа още той.

Антон Кутев декларира, че остава редови член на Българска социалистическа партия " с упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо ", въпреки да е уверен, че това не може да се случи в този управителен състав на партията.
 БСП-София желае от Нинова да се въздържа от преследване на врага с партиен билет
БСП-София желае от Нинова да се въздържа от преследване на врага с партиен билет

Решението за процедура по изключване на Кирил Добрев е безконтролно

Вчера от " Позитано " 20 оповестиха, че членове на градската организация на партията са събрали подписка с апел Националният съвет на Българска социалистическа партия да предприеме дейности за налагане на наказване на ръководителя на Градския съвет на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов. От градската организация на партията окачествиха тази информация като подвеждаща и погрешна , като бяха безапелационни, че Градският съвет на БСП-София не е разглеждал и не е приемал сходна позиция. По-късно въпреки всичко стана ясно, че се привиква неприсъствено съвещание на Националния съвет социалистическата партия , на което да бъде прегледано предложение на Паргов да бъде наложена мярката " краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година ". Един от претекстовете е, че той не е свиквал съвещания на Градския съвет на БСП-София повече от два месеца. Паргов е упрекнат във подправяне на подписи и укриване на значима информация на извършеното на 27 и 28 януари 2022 неприсъствено съвещание на столичната организация на партията.
 Станишев вън от Националния съвет на Българска социалистическа партия Обновена
Станишев вън от Националния съвет на Българска социалистическа партия

Крум Зарков е спечелил най-вече поддръжка

Припомняме, че още в края на предходната година - един от на управлението на партията в лицето на Корнелия Нинова. През януари 2021 година пък, още веднъж след борби с Нинова. Сериозно разтърсване в Българска социалистическа партия имаше и през септември 2020 година, когато - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Тогава петима от тях напуснаха и партията, като единствено Жаблянов остана член на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР