След като ден преди новото редовно правителство да встъпи в

...
След като ден преди новото редовно правителство да встъпи в
Коментари Харесай

След зам.-министрите, сега валят оставки на областни управители. Вече са 15

След като ден преди новото постоянно държавно управление да встъпи в служба служебното държавно управление остави подводен камък на наследниците си като освободи от служба всички заместник-министри, през днешния ден в Министерския съвет (МС) всеобщо започнаха да постъпват заявки за оставки от регионалните шефове на страната.

Припомняме, че всички регионални шефове бяха заменени при встъпването на служебния кабинет през август предходната година. Новият постоянен кабинет “Денков/Габриел ”, който се закле предишния вторник, пък към момента не е правил никакви смени измежду тях.

До момента оставки са подали регионалните шефове – на София, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Плевен, Велико Търново, Видин, Монтана, Ловеч, Варна, Габрово, Добрич, Смолян, Разград и Хасково.

От Министерски съвет разясняват, че акцията е невиждана и слага на тестване осъществяването на законовите отговорности на изпълнителната власт.

„ Областните шефове имат широкоспектърни функционалности, с които пазят публичния интерес. Те имат ангажимент да координират районното развиване от името на държавното управление, да упражняват надзор върху работата на териториалните структури на централната власт, да наблюдават за законосъобразността в дейностите на локалната власт и др “, показват от Министерски съвет.

Постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение по отношение на всяко едно от тях навреме, като до тогава всички регионални шефове и заместител регионални шефове са длъжни да извършват функционалностите си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР