След като държавният секретар на Светия престол кардинал Пиетро Паролин

...
След като държавният секретар на Светия престол кардинал Пиетро Паролин
Коментари Харесай

Ватикана, на фона на активността на Вашингтон, открива „втори фронт“ срещу Нетаняху

След като държавният секретар на Светия трон кардинал Пиетро Паролин сподели, че отговорът на Израел на офанзивата на Хамас на 7 октомври 2023 година не е „ симетричен “, че „ не можем да продължим в същия дух “ и „ би трябвало да намерим други решения проблемите на Газа, проблемите на Палестина “, италианският портал Vatican Insider съобщи, че актът на държавния секретар „ бележи смяна в позицията “ на папа Франциск, който е „ решен да спре клането на палестинците “.

Трябва да се означи, че изказването на Паролин пристигна преди тържествена среща с присъединяване на италианския министър председател Джорджи Мелони и президента Серджо Матарела, отдадена на 95-ата годишнина от подписването на Латеранското съглашение.

Пактът, подписан през 1929 година сред Кралство Италия и Светия трон, признава суверенитета на настоящия град-държава Ватикана, извънтериториалния суверенитет на папските базилики, цялостната самостоятелност на папата и редица други привилегии за Католическата черква в Италия.

Като се има поради, че в подтекста на разрешаването на палестинско-израелския спор Светият трон отстоява правилото на „ двете страни “, който планува основаването на палестинска страна, изборът на време и място за рецензия на израелските управляващи наподобява съзнателно. Очевидно това е видяно и в самия Тел Авив.

Израелското посолство към Светия трон излезе с отговор на кардинала. В него се твърди, че И на практика няма цивилен обекти, които да не се употребяват от Хамас.



В същото време израелските дипломати оповестиха, че по време на интервенциите на ЦАХАЛ „ което контрастира удобно с, където.

Последното изказване съдържаше неявен удар против Съединени американски щати, които бяха в челните редици на офанзивите против изброените страни, а също по този начин, евентуално, избран намек, че Ватикана и Вашингтон работят дружно във връзка с Израел.

Обикновено след остри рецензии от страна на израелците на избрани изказвания на Светия трон по отношение на военния спор сред Израел и Хамас от страна на папа Франциск или ватикански дипломати, следваха помирителни уточнения. Ватиканът поредно декларира, че се опълчва на

Но този път основният редактор на Дикастерията за връзки на Светия трон Андреа Торниели се замисли какво значат изказванията на кардинал Паролин за 30-те хиляди души, починали в линията Газа от началото на войната сред Израел и Хамас.

„ В изявление за италианския вестник Il Fatto Quotidiano, писателката и поетеса Едит Брук, която е била депортирана в Аушвиц напролет на 1944 година на 13-годишна възраст, остро подлага на критика сегашния министър-председател на Израел (Бинямин Нетаняху – С.С. ), като сподели: че „ написа Торниели.

Брук също изрази убеждението си, че терористите в никакъв случай няма да бъдат отстранени посредством сходна политика. Думите както на кардинала, по този начин и на еврейската поетеса, се основават на реален взор върху продължаващата покруса. Светият трон постоянно е на страната на жертвите.

Така казаното беше в името на израелците, които бяха убити вкъщи си в кибуца, когато се канеха да честват празника Симхат Тора, в името на заложниците, откъснати от фамилиите им, а също и в името на почтените цивилни, една трета от които деца, починали при бомбардировките в линията Газа.

Никой не може да назова протичащото се там „ съпътстващи загуби “ в битката с тероризма. Правото на отбрана, правото на Израел да изправи виновните за клането от предишния октомври пред правораздаването и въобще каквото и да е право, не може да оправдае това кръвопролитие.

Тази „ осведомителна атака “ на Ватикана против държавното управление на Нетаняху отразява проблемите на министър-председателя с демократичната американска администрация. Както REX заяви по-рано, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън стартира да назовава Нетаняху „ спънка “ за прехода на Израел към идната фаза на военната интервенция в линията Газа, с цел да се сведат до най-малко жертвите измежду цивилното население на анклава.

А The Washington Post видя дейностите на израелския министър председател като опит за.

Религиозната рецензия на Нетаняху в действителност единствено прибавя фалшификация към тази геополитическа чорба. След Паролин няколко католически водачи от Съединените щати - архиепископ Пол Д. Етиен от Сиатъл, свещеник Джоузеф Тайсън от Якима, свещеник Джефри Флеминг от Грейт Фолс-Билингс, асистент епископи на Сиатъл и седем женски религиозни конгрегации - приканиха за неотложно преустановяване на огъня, освобождението на заложниците, последвано от съглашение за две страни и държане на „ отговорност за тези, които са направили военни закононарушения и от двете страни “.

Така наподобява, че Светият трон, на фона на интензивността на американската дипломация в Близкия изток, отваря „ втори фронт “ против Нетаняху.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28922Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед43420Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед32748Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77187Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81691Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373726Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251698Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229758Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112787Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94963Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР