След като чака почти 74 години, за да стане крал,

...
След като чака почти 74 години, за да стане крал,
Коментари Харесай

Как Чарлз се превърна от принц в крал за по-малко от седем месеца?

След като чака съвсем 74 години, с цел да стане крал, Чарлз употребява първите си шест месеца на трона, с цел да се срещне с религиозни водачи в цялата страна, да промени кралските резиденции и да провежда първото си задгранично държавно посещаване.

След това пристигна и огромната вест - той отвори кралските архиви за откриватели, които изследват връзките на короната с робството.

„ Вече сме сюрпризирани от принц Чарлз, който към този момент е крал Чарлз III, само че продължаваме да го назоваваме принц, тъй като мислим за него по този метод “, иронично декларира кралският историк Робърт Лейси. След това обаче отбелязва, че „ в действителност Чарлс е съумял да се трансформира в същински монарх и то доста по-бързо, в сравнение с всички са очаквали “.

Месеците преди коронацията машината на Бъкингамския замък работеше на оптималната скорост, с цел да покаже новия крал на света. И обществеността стартира да вижда в него нов тип суверен, до момента в който той се опитваше да покаже, че тя към момента е настояща в една съвременна, мултикултурна нация, споделят още кралските хроникьори.

Според тях Чарлз III е по-човечен монарх, който сдържа сълзите си, когато се обърна към нацията след гибелта на майка си Елизабет II, и изпадна в дребен прочувствен изблик, когато химикалка потече върху пръстите му, до момента в който подписваше книга в Северна Ирландия. Публиката се смя на този миг. Сега обаче кралят носи личната си химикалка, с цел да подписва книги и документи при незабавни случаи.

Докато Елизабет II вървеше достолепно измежду тълпите от жители, които ѝ се покланяха и правеха реверанси, крал Чарлз III нямаше нищо срещу седне на пода измежду хората в някоя черква. В същото време при първото си държавно посещаване той сподели умеенето да приказва извънредно вярно немски език. И германците в действителност бяха впечатлени от него. Докато това изненада британците. Никой не знаеше, че Чарлз може да приказва немски.

Кралските хроникьори споделят още, че като че ли крал Чарлз III - дълго осмиван като отегчителен и вцепенен, преди малко е влезнал в стаята. Неговата изключителна изисканост стартира да се вижда от всички. Мнозина настояват, че през последните месеци се е трансформирал даже неговият дрескод.

„ Чарлз - монархът с някои дефекти и добродетели, се трансформира в обект на по-истински интерес “, отбелязва английският кралски биограф Робърт Лейси. Според него кърпичката в джоба на сакото му ще се трансформира в еквивалент на чантата на кралицата.

Светските хроникьори обаче регистрират и нещо друго. Според тях една от аргументите крал Чарлз III да е толкоз припрян да седне на трона „ може би се крие във обстоятелството, че няма да има доста време, с цел да остави своя отпечатък “.

Все отново той стана прочут с това, че е индивидът, който чака цялостен живот, с цел да стане крал. По време на вечерята в президентския замък в Берлин монархът означи с доза самоирония, че се надява той и Камила да „ живеят задоволително дълго “, с цел да се върнат в Германия и да видят по какъв начин фиданката, която преди малко бяха засадили, се е трансформирала в дърво.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР