След като британският парламент отхвърли споразумението за Брекзита, договорено от

...
След като британският парламент отхвърли споразумението за Брекзита, договорено от
Коментари Харесай

Паризиен: Британците се запасяват с храни, ако Брекзит остане без споразумение

След като английският парламент отхвърли съглашението за Брекзита, контрактувано от премиерката Тереза Мей с Брюксел, опцията Англия да напусне Европейски Съюз без контракт наподобява по-вероятна, което накара доста британци да стартират да се запасяват с храни, написа френският в. " Паризиен ", представен от Българска телеграфна агенция. Гражданите, избрали този метод, поддържат връзка посредством Facebook група, само че и доста предприятия са възприели също подобен метод - в това число супермаркети като Теско и Ем енд Ес и английския клон на Нестле.

Източници от държавното управление на Република Ирландия обявиха, че " няма късмет " за подписване на двустранно съглашение сред Лондон и Дъблин, с което да се избегне нуждата от защитна уговорка за границата сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, написа английският в. " Гардиън ". Европейски Съюз съобщи доста ясно, че съглашението за Брекзита не може да бъде предоговаряно, в случай че премиерката Мей промени предложенията си, прибавят представителите на Дъблин. Ирландското държавно управление държи на цялото съглашение, контрактувано сред Лондон и Брюксел, в това число на защитната уговорка, увери ирландският външен министър Саймън Ковини.

Източник от английското държавно управление пък отхвърли концепцията за възможна смяна на съглашението от Разпети Петък, слагащо завършек на спора в Северна Ирландия и съобщи, че подобен вид не е бил обсъждан.

Очаква се в речта си пред английския парламент довечера, в която ще изложи аварийния си проект след отхвърлянето на контрактуваното от нея съглашение, Тереза Мей да поддържа нови старания за договаряния с Брюксел за предоговаряне на защитната уговорка за Северна Ирландия, написа в. " Гардиън ". Целта е да бъдат привлечени назад депутатите консерватори и депутатите от Демократичната юнионистка партия, които отхвърлиха да поддържат предлагането на Мей, означават източници от държавното управление.

Най-важният приоритет на премиерката е да предотврати историческо разделяне на Консервативната партия. Някои консервативни депутати заплашиха да се отделят в нова партия, в случай че Мей реши да поддържа оставане в митническия съюз - което е едно от главните претенции на лейбъристите и на консервативните поддръжници на " мекия Брекзит " по норвежки модел, отбелязва английското издание.

Мей имаше сложна задача и не изигра картите си добре - само че за сметка на това тя е упорита и в това се крие силата й, написа в. " Вашингтон пост ". Проблемът пред нея е, че Консервативната партия не може да стигне до съглашение за курса, който би трябвало да следва. През последните две години английската премиерка се бореше не толкоз с бюрократите в Брюксел, колкото с другите фракции в личната си партия.

Защо тогава премиерката резервира поста си? Защото никой различен не желае да го заеме, или най-малко не желае да го заеме сега. Всички водещи консерватори по принцип желаят поста на Мей, само че по-късно, откакто тя или успее да наложи някаква версия на своя компромис, или се провали и тогава някой ще би трябвало да избавя Англия и Брекзита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР