След като бившият шеф на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов обяви,

...
След като бившият шеф на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов обяви,
Коментари Харесай

Още петима кандидати се борят за директор на Българския енергиен холдинг

След като някогашният началник на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов разгласи, че се кандидатира за шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ), стана ясно, че още петима са се прицелили в свободните места в управителния съвет. Конкурсът за постовете беше разгласен от Агенцията за обществените предприятия и надзор, която е позволила петима до втория кръг - показване на идея за развиването на БЕХ. Те се състезават за местата на така наречен самостоятелни членове на борда, написа " ".

Диян Димитров е единият от тях, той е в борда на шефовете на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", демонстрира информация в Търговския указател. Димитров не взе участие в състезанието за мениджъри на държавния Топлоелектрическа централа.

София Касидова е другото име в листата на позволените. Тя беше зам.-министър на стопанската система и зам.-министър на превоза в кабинета на Симеон Сакскобургготски. От 2006 до 2010 година беше вицепрезидент с сектор " Финанси " на Черноморската банка за търговия и развиване със седалище в Солун.

Адвокат, който разяснява енергийни тематики, е различен претендент за управител в БЕХ. Това е Николай Кискинов от адвокатска фирма " Владимир Кискинов ". Другите двама са Ангел Ангелов и Михаил Домусчиев.

В състезанието за трима членове на съвета на шефовете на холдинга, разгласен от Министерството на енергетиката, до втория стадий бяха позволени 7 души. Това са досегашният народен представител и някогашен началник на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов, Иван Андреев, който е някогашен началник на АЕЦ " Козлодуй ", финансовият шеф на " Мини Марица изток " Стелиан Коев, Димчо Маргитов, който работи в БЕХ, и Любомира Ганчева, която е от АБВ и още Александър Александров и Иван Чонков.

От БЕХ оповестиха състезания за мениджъри на държавните сдружения в енергетиката и на 22 февруари разгласиха лист с позволените до втория стадий претенденти.

На 17 февруари Агенцията за обществените предприятия и надзор разгласява известие за разгласен конкурс за двама самостоятелни членове в бордовете на шефовете на същите сдружения. Не са оповестени позволените до втория кръг, информацията е за 36 претенденти.

Министерството на енергетиката и Агенцията за обществени предприятия разгласи конкурс и за членове на съвета на шефовете на " Минпроект ". Ведомството на Теменужка Петкова разгласява лист с позволените до писмената фаза претенденти. Това са сегашният шеф Румен Биков, досегашният член на борда Любен Тотев, някогашният народен представител от ГЕРБ Светослав Иванов, досегашният началник на БЕХ и член на борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " Жаклен Коен, Радост Димитрова и Бранимира Борисова-Бодурова.

Министерството на стопанската система разгласи конкурс за самостоятелни членове на борда на Държавната консолидационна компания. Документи от претендентите могат да се подават до 15 март. Те ще бъдат пресявани съгласно показана идея и извършено изявление, което има тежест от 60% при крайната оценка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР