След като Биткойн (BTC) отново надхвърли прага от $50,00 и

...
След като Биткойн (BTC) отново надхвърли прага от $50,00 и
Коментари Харесай

Най-големият критик на Биткойн призна, че криптовалутата може да достигне $100,000

След като Биткойн (BTC) още веднъж надвиши прага от $50,00 и възвърна пазарната си капитализация от $1 трилион, Питър Шиф, прочут крипто критик, разиска опцията цифровата валута да доближи $100,000 в бъдеще.

По време на подкаст с Антъни Помплиано, Шиф призна капацитета на Биткойн да доближи $100,000 или повече, само че акцентира, че сходен крайъгълен камък може да няма забележителна стойност за притежателите, като се имат поради предходните върхове на криптовалутата, като да вземем за пример близо $70,000 през 2021 година

Той изрази песимизъм, заявявайки :

Шиф посочи неналичието на значителен растеж и уточни, че през последните три години Биткойн е в относителна застоялост.

В отговор на запитването на Помплиано по отношение на вероятността Биткойн да доближи $1 милиона, Шиф призна, че въпреки и да е допустимо, това не би се трансформирало безусловно в благосъстояние за притежателите на Биткойн.

Той направи паралел със сюжетите за хиперинфлация в страни като Зимбабве и Венецуела, като предизвести, че номиналните облаги може да не се равняват на действителна покупателна дарба. Освен това той допусна, че в случай че Биткойн доближи $1 милион, цената на златото евентуално ще го надмине.

Шиф разкритикува ролята на Биткойн в спекулативната търговия, като отдаде неотдавнашното му рали на стартирането на няколко Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) и свързаната с това шумотевица.

Той означи модел на спад на цените след стартирането на ETF, последван от възобновяване, провокирано от възобновени спекулации, като се базира на продължаващия възторг на ETF конференцията в Маями.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР