След като беше обявен указът на президента Румен Радев за

...
След като беше обявен указът на президента Румен Радев за
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Последен ден на 48-ото Народно събрание и последната дума на партиите

След като беше разгласен указът на президента Румен Радев за разформироване на 48-ото Народно заседание политическите сили излязоха с обичайните политически заявления на изпроводяк - с акценти, цели и равносметка.

Първа на трибуната излезе Десислава Атанасова.

ПГ на ГЕРБ беше подготвена да поеме тази политическа отговорност със своите 67 депутати, с цялостното схващане, че поемаме голям риск за тяснопартийния си интерес и предложихме конструкция без присъединяване на партийни фигтури. Бяхме подготвени да водим съществени диалози и договаряния, чиито възгледи не споделяме ", напомни тя, че единствено нейната групировка е предложила състав и конструкция на кабинет в опит за постоянно ръководство.

Атанасова уточни, че готовността на ГЕРБ да поеме отговорността, се е сблъскала с клишета. Не е загадка, че разчитахме на поддръжка най-много от страна на Демократична България, чиято роля можеше да бъде основна за решаването на политическата рецесия, съобщи тя.

Атанасова благодари на Вежди Рашидов и проф. Николай Габровски. Мостовете сред партиите да се възвръщат, а не да се разрушават, пожела тя на финала.  " И за мен беше чест ", отвърна Вежди Рашидов.

" В един цифров свят 48 Народно събрание ще остане като парламент на хартията ", съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР