След като беше констатирано драстично падане на нивото на язовир

...
След като беше констатирано драстично падане на нивото на язовир
Коментари Харесай

Сериозно е паднало нивото и на язовир Порой

След като беше установено фрапантно рухване на равнището на язовир Камчия, се оказва, че и водния размер на язовир "Порой " край Слънчев бряг също съществено понижава. Освен "Порой " като авариен приготвят и язовир "Ахелой ", защото водата в Камчия, захранваща огромна част от Бургаска и Варненска област, ще стигне едвам до май 2021 година.

Двата водоема ще бъдат готови за доставяне с питейна вода посредством ремонт на стените и водните кули, като част от дейностите към този момент са почнали. С ремонтите на язовирите Порой и Ахелой ще се обезпечи вода за Бургас за още най-малко 2 месеца и ще се добави потребността от водоснабдяване за района. Имама и аварийни разновидности, които да обезпечат такова за още 1-2 месеца.. Използването на размерите на двата язовира за питейна вода не значи, че те ще спрат да се употребяват за напояване. Нивото на язовир проливен дъжд сега също е спаднало съществено.

В средата на юни започва най-големият европейски план в България, с който в идните месеци и години, с 459 млн.лв. се планува реорганизация и рехабилитация на подземната инфраструктура и водопроводните уреди в съвсем всички общини в Бургаска област, както и курортите Лозенец, Китен и Черноморец. страртирали и първите публични поръчки, които, както Флагман.БГ писа, ще обзет ремонтите в Бургас-Запад (жк „ Славейков “, кв. Лозово, Долно Езерово, Северна промишлена зона); кв. Сарафово, където ще бъде реконструирана цялата мрежа, както и основния водопровод; и деривацията Камчия-Север край с. Рудник. Предстоят и поправки на мрежата на Карнобат, Айтос и Деривация Камчия-Юг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР