След като бе обявен сблъсъка за абсолютната титла в тежка

...
След като бе обявен сблъсъка за абсолютната титла в тежка
Коментари Харесай

Легендарен шампион даде прогноза за Фюри - Усик

След като бе разгласен конфликта за безспорната купа в тежка категория сред Тайсън Фюри и Олександър Усик, прогнозите валят отвред. Човек, който знае едно-две неща за присъединяване в дуели за купата в тежка категория от най-високо равнище, е някогашният повторен международен първенец - Ридик Боу.
Боу се би професионално сред 1989 и 2008 година и е притежател на безспорната международна купа в тежка категория през 1992 година, четири години откакто печели сребърен орден в тежка категория на Летните олимпийски игри през 1988 година

Той е първият човек, който победи Ивандър Холифийлд, издигнал се от неоспорим първенец в полутежка категория - сюжет, който се повтаря в мача сред Усик и Фюри. Боу завоюва дуела с единомислещо решение и смъкна Холифийлд в нокдаун в 11-ия рунд. Но предходният рунд - един от най-известните в историята на бокса - беше изпълнен с екшън, в който двамата мъже си разменяха такива удари, че списание Ring Magazine го разгласи за рунд на годината.

В реванша Боу загуби със съдийско решение, а по-късно, в третата и последна среща, нокаутира Холифийлд в осмия рунд.  Говорейки пред Boxing News, легендата в тежка категория даде мнението си за това по какъв начин ще се организира дуелът или по-късно тази година, или при започване на януари 2024 година

„ Трябва да кажа Фюри. Фюри има опита и класата “, разгласи Боу.

След като се е бил с по-дребен мъж в лицето на Холифийлд за международната си купа, Боу бе запитан какъв съвет има за Усик като човек, който идва от полутежка категория.

" Да правие това, което би трябвало, с цел да завоюва. Холифийлд беше необикновен, тъй че Усик би трябвало да тренира като Холифийлд. А Тайсън Фюри би трябвало да е подготвен за него. "

Боу безспорно би желал да прибере голямата сума, която Боб Аръм неотдавна разкри за борбата - съгласно сведенията над 100 млн. $ за Фюри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР