След като българският треньор по бокс Петър Лесов бе наказан

...
След като българският треньор по бокс Петър Лесов бе наказан
Коментари Харесай

Отстраниха Станимира Петрова от световното след обвинения в корупция

След като българският треньор по бокс Петър Лесов бе осъден за невъздържаното си държание с лишаване на акредитацията му за международното състезание в Индия, неговата възпитаничка Станимира Петрова, също ще може да гледа срещите само от трибуните.

Причината е остра имитация на боксьорката и обвиняване в корупция към формалните лица на Международната федерация.

Скандалът се развихри след загубата на Петрова на четвъртфинал в категория по 57 кг на международното в Индия. Съдиите присъдиха успеха на представителката на домакините Соня Чахал по точки с 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28).

Така европейската шампионка от 2018 година отпадна от битката за медалите. Треньорът ѝ пък изрази бурно несъгласието си, хвърляйки бутилка с вода наоколо до кръга, което докара до глоба.
Отнеха акредитацията на Петър Лесов за международното по бокс поради бурни митинги Треньорът се ядосал поради загубата на Станимира Петрова
След мача Петрова съобщи: " Съдиите са корумпирани. Резултатът не е обективен ".

От Федерацията реагираха и лишиха и нейната акредитация.

" Петрова направи погрешни и подвеждащи изказвания, свързани с публични лица на Международната федерация ", се споделя в известието.
Стойка Петрова си обезпечи орден от международното по бокс Българката се класира за полуфиналите в Индия
Българските представителки сигурно ще си тръгнат от Индия с един орден, откакто Стойка Петрова се класира за полуфиналите в категория до 54 кг. Дали ще спори за злато ще стане ясно в четвъртък (22 ноември).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР