След като България е член на НАТО и след като

...
След като България е член на НАТО и след като
Коментари Харесай

Борисов: След като НАТО приема за противник Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях


След като България е член на НАТО и откакто НАТО като главен съперник, боен, приема Русия, нашата отбранителна теория е ориентирана против тях.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред медиите след формалното разкриване на офис на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в София, дружно с президента на Европейската Инвестиционна Банка Вернер Хойер, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Направих извънредно доста, с цел да излезе от дневния ред основаването на флотилия в Черно море, продължи Борисов. Ние организираме сухопътни учения на всички места в Европа, както и в България, цяло лято. Така че в доктрината на НАТО главната опасност е Русия - това съм споделил, това написа в отчета, това го пишеше и предходната година. В същото време пък сме споделили, че би трябвало оптимално да работим добре, прагматично, с цел да имаме съветски туристи, с цел да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма, акцентира Борисов. За това, доколкото знам, и съветският основен прокурор идва на посещаване в България, добави той. Така че в отчета военните са отразили това, което имаме като опасност, в случай че стане война, тъй като тогава България става цел, като член на НАТО и на всички това е ясно, означи министър председателят. В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, следващата година по време на нашето Председателство да падат глобите и да пада напрежението сред Европа и Русия, сподели той. Дали ще успеем- това е една доста комплицирана и непостижима за нас задача, само че ще опитаме, е мнението на Борисов.

За поканата съветският президент да посети България идната година, министър председателят съобщи: президентът Радев го е поканил- питайте него. Ако желае среща с мен, тогава ще я получи, отсече Борисов. Той счита, че в европейското семейство би трябвало да се реши казусът със глобите против Русия. Премиерът също счита, че Балканите по-бързо би трябвало да бъдат присъединени към Европейски Съюз, имайки пред тип Сърбия, Косово, Черна гора. Ние желаеме Балканите да бъдат едно огромно семейство, уточни той.

Борисов е на мнение, че служебното държавно управление, назначено от президента Радев не е трябвало да предрешава избора на военен изтребител, който е на стойност няколко милиарда. Според него отпадането от конкуренцията на американския претендент не е било належащо, той като предложенията са освен за остарели, само че и за нови бойни машини. Но за Борисов изтребителите не са най-важното нещо, от което се нуждае армията, също толкоз потребности имат и сухопътните войски. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР