След като бъде предоставен проектът за Бетонния мост, през април

...
След като бъде предоставен проектът за Бетонния мост, през април
Коментари Харесай

НКЖИ с нова визия за Бетонния мост, готвят проекта и за S-ба...

След като бъде възложен планът за Бетонния мост, през април може да започват и дейностите по стадий 1

С общите старания на локалната власт и бизнеса да бъде ускорено построяването на градската железница. Тази тематика беше измежду главно дискутираните на среща, проведена от съдружие „ Бизнесът на Пловдив “, в която се включиха кметът Здравко Димитров, основният проектант Димитър Ахрянов и заместник-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев. От сдружението бяха поканили и инж. Иван Бакалски от Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ), който е началник на плана на така наречен пробив под гарата.

 От сдружението се интересуваха доколко страната си партнира с локалната власт при планиране и обмисляне на дейностите, свързани с железопътната инфраструктура в града и района. Бакалски обясни, че в новата оперативна стратегия „ Транспорт “ градска железница на Пловдив може да започва и че като цяло страната ни се нуждае от съществено възстановяване на пътническия състав, касаещ жп превоза. Той показа още, че държавната компания приготвя сега техническото задание за планиране на обстоен организационен проект (ПУП) за правата сред двете гари – Централна и Филипово, където линиите би трябвало да бъдат повдигнати.

Предвижда се при започване на 2023 година да се синхронизира трасето със спирките от градския превоз. От „ Бизнесът за Пловдив “ обявиха, че имат предпочитание да се включат в работни групи с всички свързани институции, с цел да се форсира оптимално процесът. Главният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов се разгласи за по-мащабно обмисляне при проектирането на бъдещата градска железница, защото по негови думи тя би имала упования резултат и резултат едвам, когато обхване линията Радиново – пътя за Панагюрище – Филипово - Централна гара - Асеновград . " Само с пълноценното създаване на цитираните лъчове ще се приобщят прилежащите на Пловдив обитаеми места, които естествено ще се слеят с града идващите десетилетия ", съобщи кметът Здравко Димитров. 



В началото на идната година НКЖИ има подготвеност да показа и плана за Бетонния мост, а през април да започва и дейностите по стадий 1 на плануваното ново оборудване там.

По време на срещата бяха коментирани още зоните в новия Общ организационен проект (ОУП), както и готовността на общинското сдружение „ Екобус “ за кандидатстване и закупуване на електробуси за градския превоз. Зам.-кметът Тодор Чонов напомни, че се възнамеряват 20 електробуса за 2 нови градски линии, които да обслужват учебните заведения и университетите.

Сред значимите обсъждани тематики бяха още бъдещето на летище Пловдив, зелените площи и паркирането, рестартирането на плана за питейната вода на града „ Въча “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР